Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – 2009’da ilçe olan Bayraklı, Bornova’dan üç mahalleyi almış ve iki ilçenin sınırların netleşmişti. Bayraklı Belediyesi iki ilçe arasında sınır olan Osmangazi Caddesi’nin hemen yanında bulunan içinde Bornova Askerlik Şubesi, Yeşil Cami gibi yapıların bulunduğu alanı Bornova Belediyesi’nden istedi. Karşılığında da otobanın hemen üzerinde kalan alanı vermeyi önerdi.

OLUMLU YANIT

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ve Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, konuşu netleştirmek için defalarca bir araya geldi.  Yapılan görüşmeler sonucunda anlaşmaya varıldı.  

ASKERLİK ŞUBESİ BÖLGESİNİ BİZ ALACAĞIZ
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Başkan Sandal, “Bornova Belediyesi ile görüşmelerimiz sonrası Sayın Başkanımızla bir fikir birliğine vardık. Otobanın altında kalan, askerlik şubesinin olduğu bölge Bornova sınırlarında kalıyor. Orayı biz alacağız. Otobanın üst kısmında küçük bir bölge var, orayı da Bornova Belediyesi’ne vereceğiz” dedi.

BAKANLIĞA YAZI GİDECEK
Her iki belediye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gerekli takasın gerçekleşmesi için resmen başvuracak. Bakanlıktan gelecek yazı merak konusu.