GÜNDEME BAKIŞ – Bayraklı Belediyesi Aralık ayı ilk oturumu Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal başkanılğında gerçekleşti. Toplantıda eski yapıların yerinde dönüşmesi noktasında mecliste çok önemli bir kararın altına imza atıldı.

HAK KAYBI OLMAYACAK
Belediye meclisinde görüşelen önergeye göre, eski yapıların yıkılıp yerlerine yenilerinin yapılırken yükseklik ve yoğunluk açısından herhangi bir hak kaybı yaşamalarının önüne geçecek karar oybirliği ile komisyona sevk edildi.

VATANDAŞIN ÖNÜNDEKİ ENGELİ KALDIRACAĞIZ
Bayraklı Belediye Başkan Sandal, mecliste önemli bir kararın alma arifesinde olduklarını vurgulayarak, “Bayraklılı yurttaşlarımızın aslında en çok sordukları sorulardan biri az ve orta hasarlı binalarla ilgili neler yapacaklarıyla ilgili. Vatandaşlarımızın mağduriyetleri gidereçek bir önerge sunduk. İlk olarak komisyonlarda görüşülecek. Sonra  Büyükşehirimeze yollayacağız. Vatandaşımızın önünden engeli böylelikle kaldıracağız. Uygun kredi koşullarını yaratıp vatandaşın evini bir an önce yıkıp daha sağlıklı konutlara ulaşmasını sağlamak tem amacımız” dedi.

HASAR ALACAKLARI GÜN GİBİ AÇIK! YAPI STOĞUNUN YENİLENMESİ ŞART!
Sandal, sözlerine şöyle devam etti:

“2005’te hasar raporu verilen binalarımız bugün deperemde maalesef yıkıldılar. O yüzden deprem yöenetmeliği öncesi yapılan yapı stoğunun yenilenmesi lazım. Orta hasarlı binaların güçlendirilerek yeniden oturabilir hale gelme işide bizce uyun değil. Zemin etüdü, demir ve beton kalitesiyle ilgili yönetmelikler gereği bu binaların meydana gelebilecek  bir  depremde hasar alacağı gün gibi açık. Alacağımız karar İzmirimize, Bayraklımıza hayırlı olmasını diliyorum”

Önerge oybirliği ile imar komisyonuna gönderildi. Konu erşembe günü yapılacak meclis toplantısında görüşülecek.