Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- Bayraklı Belediye Meclisi Aralık ayı ikinci oturum Başkan Serdar Sandal idaresinde gerçekleşti. Toplantıda kentsel dönüşümle ilgili önemli bir karar alındı. Mecliste ayrık ve blok nizam yapılaşma koşullu parseller ile sadece emsal verilmiş parsellerde, mevcut yapıların yapıldıkları tarihten günümüze imar mevzuatında meydana gelen değişiklikler dolayısıyla ortaya çıkan inşaat alanı kayıplarının giderilerek, dönüşümün hızlandırılması amacıyla hazırlanan öneri oy birliğiyle geçti.  

TARİHİ BİR KARARA İMZA ATTIK
Konuyla ilgili konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Depremden sonra Bayraklı kapsamında diğer mahallelerimizi  ele aldık. Burada az hasarlı, orta hasarlı olan ya da deprem yönetmeliğinde yapılan yapılar da var. Bu meclis Bayraklı inşasıyla ilgili tarihi bir kararın altına imza atmıştır. Bu kararla evleri yıkılıp yeniden yapılan vatandaşlarımızın hak kaybını önlüyoruz. Bu sadece Manavkuyu Mansuroğlu, Adalet mahallelerini kapsayan bir karar değil. Tüm bayraklıyı kapsıyor. Bu kararla evleri yıkılıp yeniden yapılan vatandaşlarımızın hak kaybı olmayacak. Kentsel dönüşüm ilan edilen 60 hektarlık alanı 600’e çıkararark bu alanda çalışacağız. Bu karar Bayraklı'ya hayırlı olsun. Oy birliğiyle alınan bu karardan dolayı tüm meclis üyelerimizi de kutluyorum” dedi.   

SÖZLEŞME İÇİN METNİN ÜZERİNDEN GEÇİLİYOR
Başkan Sandal, belediyedeki personel revizyonu ve sözleşmelerle ilgili şu ifadeleri kullandı:
“Sözleşme süreci devam ediyor. Dün de arkadaşlarımızla bir araya geldik. Kadroların şekillenmesiyle konusunda sendikayla ilgili bir görüş ayrılığı yok. Metin üzerinden geçiliyor. İzmir’de hem kadro revizyonu hem de sözleşme çalışmalarını sürdüren tek belediyeyiz.”