GÜNDEME BAKIŞ - Danıştay 1. Dairesi’nin, Bayraklı Belediyesi şirketi BAY-BEL A.Ş. ile ilgili davada soruşturma izninin genişletilmesi kararı aldığı iddialarıyla ilgili belediyeden belgeli açıklama geldi.

Bir internet sitesinde “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun onayıyla çalışma yapan mülkiye müfettişlerinin, belediyenin tüm sosyal tesisleri başta olmak üzere mal alımlarının yapıldığı BAY-BEL AŞ. ve Spor Kulübü’nü incelediği, belediyeye ait tüm tesisleri işleten spor kulübü, derneği ve derneğe bağlı şirketin yakın incelemeye alındığı, Bayraklı Belediyesi’nin şirketi BAY-BEL A.Ş’nin bir tedarikçi şirket gibi hareket ettiği, kuruluşundan bu yana şirketten yapılan alımlarda usulsüzlük olduğu iddiasıyla ilgili inceleme sonunda, daha önce 64 çalışandan 28’i için verilen yargılama izniyle ilgili kararın Danıştay tarafından bozulup tüm personelin yargılanması yönünde karar aldığı” iddialarıyla ilgili haber yer aldı.

Belediyeden yapılan açıklamada, “Tüm personel yargılanacak mı?" başlıklı haberin belediye yönelik kasıtlı olarak yapıldığı ve gerçek dışı olduğu belirtildi.

Açıklamada; “İçişleri Bakanlığı tarafından verilen soruşturma iznine istinaden Danıştay'ın onayıyla BAY-BEL Genel Hizmet San. Ve Ticaret Anonim Şirketi, Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu İzmir Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı Vergi Müfettişliği tarafından incelendiği belirtildi. Vergi müfettişliği tarafından, şirketin 2013-2014-2015-2016 ve 2017 yıllarını kapsayan 5 yıllık hesap dönemindeki tüm defterler incelendiği, usulsüz bir işlem tespit edilmediği gibi belediyeye yapılan satışların uygun fiyatla yapıldığı ve faturaların gerçeği yansıttığı tespitleri yapıldığı ifade edildi. Belediyeden yapılan belgeli açıklamada teftiş dönemlerine ait söz konusu raporların İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulacağı belirtilerek, “Böylece verilen soruşturma izninin hükmünün kalmadığı da ortaya çıkacaktır” denildi.