GÜNDEME BAKIŞ - İzmir’in Bayındır ilçesi Sarıyurt ve Kızıloba Mahallelerinde faaliyet gösteren kurşun-çinko maden ocağının sahibi CVK Maden İşletmeleri A.Ş, kapasite artırmak kırma-eleme tesisi ve sondaj yöntemiyle kadem arama faaliyeti projesini de hayata geçirmek için harekete geçti.

PROJEDE NELER VAR?
Proje kapsamında üretim çalışmalarına paralel olarak, sahadaki rezervin tespiti amacıyla sondaj çalışmaları yürütülecek. Bu kapsamda işletme izin alanı içerisinde 64 adet lokasyonda sondaj çalışmasının gerçekleştirilmesi planlanıyor. Kurşun-Çinko madeninde cevherleşme tipi, jeolojik formasyon, mevcut topografya ve ekonomi göz önüne alınarak kapalı (yer altı) ocak madencilik yöntemi kullanılacak yıllık 150.000 ton malzeme alınması planlanıyor. Yeraltı ocak işletmesi kapsamında üretim faaliyetleri esnasında cevher yanında ekonomik değeri olmayan pasa malzemesi söz konusu olduğu bildirildi. Proje kapsamında yıllık 150.000 ton malzemenin; 90.000 ton (32.609 m31 ) (%60)’u pasa, 60.000 ton (14.219 m32 ) (%40)’unu da cevher oluşturacak.

13 TEMMUZDA TOPLANTI VAR
Firma Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ÇED başvurusunda bulundu. Bu başvuru kabul edilerek süreç resmi olarak başladı. Söz konusu proje için halkın katılımıyla 13 Temmuz’da bir toplantı düzenlenecek.