Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz Kasım ayında Bayındır’da kurulacağını duyurduğu Süs Bitkileri Tarım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin yeri belli oldu.

ÜÇ ALTERNATİF VERDİ
OSB’nin yeri çalışan Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri üç alternatif belirledi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda OSB’nin  Turan-Ergenli mevkiinde, içiresinde jeotermalin bulunduğu 1 milyon 470 bin metrekarelik alanda kurulmasına karar verildi.

İNCELEMEDE BULUNDULAR!
Tarım ve Orman bakanlığı Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri Daire Başkanı Deniz Oruç, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri Daire Başkanlığı Şube Müdürleri Aylin İnan ve Cahit Karakaş, İzmir Ticaret Odası Yönetim kurulu sayman üyesi Ali Osman Ogmen, İl Tarım Müdürü Mustafa Özen, Ege Yaş Meyve ve Sebze İhraçatları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, Üretici kooperatiflerimiz ve Bayındır Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri belirlenen yerde incelemelerde bulundu.

BAYINDIR VE BÖLGE KALKINACAK!
Bayındır Belediye Başkanı AK Partili Uğur Demirezen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bayındır’a verdiği müjdeye her geçen gün adım adım yaklaştıklarını belirterek, “Tüm paydaşların istişaresiyle OSB’nin kurulacağı yeri belirledik. Herkes hem fikir oldu. 1 milyon 470 bin metrekare bir alanda kurulacak. Alanda kamulaştırmalar olacak. Bakanlık yetkilileri çalışmaları daha da hızlandırılacak. Yıl sonuna kadar proje hazırlanmış olacak. Bu proje hayata geçtikten sonra hem Bayındır hem de bölgemiz her anlamda kalkındıracak. Emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.