Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ilçesinde bulunan muhtarlarla yaptığı buluşmaların 5'incisini tamamladı. Temmuz ayı içinde Konak'taki 111 muhtarla gruplar halinde bir araya gelen Batur, yapılan buluşmalarla hem kendi çalışmalarını test ettiğini hem de muhtarların talep ve isteklerinin karşılanıp karşılanmadığını çek ettiğini anlattı.

"111 MUHTARIN TALEBİ ÇALIŞMA MASASINDA"

Muhtar buluşmalarının çok verimli geçtiğini kaydeden Başkan Batur, "Biz muhtar toplantılarıyla kendimizi de kontrol ediyoruz, muhtarlarımızın bize ilettiği taleplerin gerçekleşip gerçekleşmediği yönünde. Muhtarlarımızın bize getirdiği öneriler oluyor. Vatandaşın muhtarlara götürdüğü sıkıntıları muhtarlarımız da bize getiriyor. İstatistiki olarak da takip ediyoruz bunları her muhtar toplantımızda. Biz göreve geldiğimizden bu yana 5'inci muhtar buluşmamızı yaptık. Bence çok verimli oluyor çünkü muhtar özgürce neler istediğini söylüyor, bu söylediklerinin yapılıp yapılmadığını görüyor ve bize iletiyor. Biz de çalışmalarımızı kontrol etmiş oluyoruz, bürokrat arkadaşların bu işe ne derece eğildiğini, randımanlı çalışıp çalışmadığını kontrol etmiş oluyoruz. Bence çok güzel bir çalışma oldu. 111 muhtarımızla  buluştuk, şimdi onların istekleriyle ilgili çalışmalar yürütüyoruz" dedi. 

"BÜYÜKŞEHİR İLE GÖREV PAYLAŞIMI YAPTIK"

Muhtar buluşmalarının yanı sıra, muhtarlarla birlikte mahalleleri de gezerek taleplere yönelik yerinde incelemelerde bulunan Batur, "Geçtiğimiz Cumartesi günü de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ile beraber Aziziye, 19 Mayıs, Hasan Özdemir, Altay ve Birinci Kadriye Mahallerimizdeki muhtarlarımızla birlikte yerinde incelemeler yaptık. 5 mahallemizdeki sorunları, talepleri tespit ettik. Görev ayrımı yaptık, Konak Belediyesi'nin yapacağı işler var, büyük işleri Büyükşehir Belediyesi yapacak. 1 Kasım'dan itibaren o bölgelerdeki tespit ettiğimiz eksiklikleri yapmaya başlıyoruz" ifadelerini kullandı.   

CHP’NİN OYU YÜZDE 5 ARTTI!

Başkan Batur, Konak’ta CHP'nin oyunun 5 puan arttığını belirterek, “İyi yoldayız daha da iyi olacağız. İktidar partisinin oyları ise Konak'ta da kentte de eriyor. Bunu hem anketlere hem de sahaya dayanarak söylüyorum. Hep birlikte pazara, esnafa gidelim soralım, vatandaş memnun mu değil mi? Mutfakta yangın var, o yangın iktidar değişince sönecek. Biz kendimize güveniyoruz, Millet İttifakı olarak bu seçimden büyük bir başarıyla çıkacağımıza ben inanıyorum” dedi.