Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Konak Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclisi birinci oturumu Başkan Abdül Batur idaresinde gerçekleşti. Batur, 4 Ekim Salı günü (yarın) hayvan hakları gününde, Konak belediyesi tarafından yapılan engelli kedi rehabilitasyon merkezi açılışına tüm meclis üyelerini davet etti. Batur ayrıca, 8 Ekim Cumartesi günü saat 13:00'te başlayacak pati festivalinin, konserle tamamlanacağı bilgisini vererek, Kıyı Ege Belediyeler Birliği'nin 16-19 Ekim tarihleri arasında Bodrum'da  gerçekleşecek seminerine meclis üyeleri ile birlikte katılım sağlanacağını kaydetti. Batur meclis açılışı öncesi, Avrupa prestij ödülü alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i tebrik etti.   

EYLÜL AYINDA NELER YAPILDI?
Geçtiğimiz ay içinde belediyenin yaptığı çalışmalara ilişkin meclis üyelerine bilgi veren Başkan Batur, Valilik, Konak Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle birçok tarihi binanın restorasyonunun yapılacağını aktardı. Batur, "Bin 54 ton asfalt, Çınarlı'da kaçak moloz döküm alanı temizlendi ve gerekli cezalar yazıldı. Okullarda wc onarımı ve bakım çalışmaları yapıldı. Beştepeler Sosyal Tesis alanı bitmek üzere, 29 Ekim'e yetiştirmeye çalışıyoruz. Temizlik çalışmalarımız sürüyor, okul bahçe ve çevreleri yıkandı, süpürüldü. Müracaat eden okullar temizlendi. 2 çöp ev 24 arazi temizlendi. 245 noktada yer yıkaması yapıldı. 940 konteyner yıkandı, temizlendi. Moloz ve atıklarla uğraşıyoruz, zaten her gördüğü yeren moloz atan bir durum var. Karakollar, haneler, camilere yönelik dezenfeksiyon çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ali melek Parkı'nı yeniliyoruz, çok güzel bir park haline getireceğiz. Göztepe'de park yenileme çalışmamız yapıldı. Biçme talepleri geldikçe kamu kurumlarından yapıyoruz, 1924 ağaç budandı. Engelli bir vatandaşımıza tekerlekli akülü engelli aracı verildi. Sosyal yardımlarımız devam etti, 29 yeni başvuru oldu, incelemeleri yapıldı. Kadınlarımıza ve çocuklarımıza yönelik destek çalışmalarımız sürüyor. Amatör futbol kulüplerine 350 bin TL'lik malzeme yardımı yaptık, meclis üyesi arkadaşlarımız da katıldı. 1150 kursiyer spor kulüplerimizde çalışıyor. Kadın futbol takımlarımız İzmir İl Şampiyonu oldu. Roman çalıştayı hazırlıklarımızı hep birlikte yapıyoruz. Avrupa konseyi belediyemizi ziyaret etti" dedi. Batur atık toplama projelerine yönelik de bilgilendirme yaparak, en çok atığı toplayan vatandaşlara ödül verildiğini anlattı. 

TARİHİ ÇEŞME TRAFOYA TAKILDI
Batur, devam eden restorasyon çalışmalarına yönelik de bilgi vererek, "İkiçeşmelik'teki tarihi Çeşme'nin restorasyon çalışmaları devam ediyor. Orada trafo sorunu var, oradan kalkması lazım, yapılırken yanlış yapılmış, tarihi çeşmenin yanında trafo... Kurumlarla görüşüyoruz, yer bulamıyorlar. Bunun bir an önce kalkması noktasında çalışmalarımızı yürütüyoruz" dedi. 

BÜYÜKŞEHİR O MÜLKLERİ TALEP ETTİ
Başkanlıktan önergeler kapsamında, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Konak Belediyesi yeni binası yapımının maliyeti karşılığı Konak Belediyesi'ne ait Göztepe'deki otopark hissesi, Alanyalı Konağı, Fettah mahallesindeki taşınmazların İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne devrini talep ettiği önerge, görüşülmek üzere komisyonlara havale edildi. 

YILDIZ'DAN "HÜLYA ONAYLI" ÇIKIŞI
AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız, tramvayda çalışan güvenlik görevlisinin tuvalet ihtiyacı için karşıya geçerken araba çarpması sonucu hayatını kaybettiğini hatırlatarak, "Tramvay kazası oldu, görevli kardeşimiz insani ihtiyacını karşılamak için karşıdan karşıya geçerken hayatını kaybetti. Tramvaylarda tuvalet olması lazım, bunu yapmayan Büyükşehir'in ödül alması... Acılı ailenin çocuklarına ve ailesine sahip çıkılması gerektiğini düşünüyorum" dedi. Başkan Batur ise, "Tuvaletler konmaya başladı, gereğini İzmir Büyükşehir Belediyemiz yapacak diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

BATUR'DAN ŞADIRVAN SALVOSU
"HER İŞİMİZE SAHİP ÇIKARIZ"

Başkan Abdül Batur, geçtiğimiz günlerde yıkılan şadırvanın İzmir Valiliği tarafından yapılacağının açıklanmasının ardından bunun bir siyasi polemik haline getirildiğini anlattı. Batur, "Belediyenin yapacağı şadırvana Valilik el koydu diye algı yaratılmaya çalışıldı. Gerçekten ben belediyedeki arkadaşlarımın emeğine üzülüyorum, gece gündüz çalıştılar. 
 Vandalizmin son örneklerinden biri olarak şadırvan yıkılmıştı. 30'unda yıkıldı, 31'inde oradaydık. Biz bunun yapımını üstleneceğimizi ifade ettik, yapan belli, oradaki esnaftan biri yıkmış, şu an serbest durumda dolaşıyor. Biz hemen yapımı için araştırmaya başladık, tapu bilgilerine baktığınızda Sultan Süleyman Hazretleri Vakfından kalan bir tapusu var. Ertesi gün kayıtlar tutulmuş, ben talimat verdim aynısını yağacağız diye. Çevre ve Şehircilik'le gerekli yazışmaları yaptık, bize  İzmir 1  Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Müdürlüğü'ne müracaat edin dediler, müracaatımızı  yaptık. Çevre Şehircilik bize 1/1000 ölçekli planlarda meydan olarak düzenlenecek alanda kaldığını, 3. derece arkeolojik sit alanında olduğunu söyledi. Koruma Kurulu'na yazımızı yazdık. Kurul bize 'Bahse konu taşınmazın yıkılmasına ilişkin konu değerlendirilecek olup, bu süreçte parsel ve etrafında can ve mal güvenliği tedbirlerin alınması' diye yazı yazmış, biz de gereğini yapmışız. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne de bilgi verdik. Şadırvan'ın tarihi kayıtlarını bulduk, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne yazı yazdık, projesinin ön onayı da yapıldı. 1 haftada projesi de hazırlandı. Tabiat Varlıklarına müracaat etmiş, yani her türlü şey hazırlanmış, yazışmalar yapılmış, Tabiat Varlıkları kurulu toplanmış, kurul hızlı kararlar alıyor biz de hızlı işimizi yapıyoruz. Vakıflar genel Müdürlüğü, Konak belediyesine yazı yazıyor. Yani bütün bu yapılanlar yok sayılıyor ve İzmir Valiliği İzleme Yatırım Koordinasyon Merkezi tarafından yapılacaktır diyor. Bu kadar kişi uğramış, 8 günde projesini bitirmiş bir belediyeye haksızlık yapılıyor. Siyasi rant elde edilmeye çalışıyor.  Gece gündüz hazırlandılar arkadaşlarımız. Mühim olan şadırvanın yapılması, biz yapacağız dedik, valiliğimiz üstlenmiş, biz bundan hayıflanmayız. Bunları siyasi polemik yapılması bizi üzüyor. Konak belediyesi tüm işlerine sahip çıkar, takip eder ve bitirmek için gayret gösterir" dedi.