Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ-  İzmir'de kente kazandırılması için yapılan çalışmaların bir türlü sonuç vermediği "Basmane Çukuru" olarak bilinen arazisinin kente kazandırılması için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TMSF arasında pazarlıklar sürüyor.

MUTABIK KALINDI AÇIKLAMASI YAPILDI

Başkan Soyer daha önce konuyla ilgili "Bu çıban başını bu şehirden kurtarıyoruz” şeklinde açıklama yapmış sonuca yakın olduğunu belirtmişti.  Son olarak konuyla ilgili AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ile bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, olumlu bir görüşme gerçekleştirdiklerini çözüm konusunda mutabık kaldıklarını belirterek, "Basmane Çukuru hakkında müjde vermek için daha erken ama bu kentin en önemli ve çıbanbaşı diyebileceğimiz en kronik hale gelmiş sorunlarından biri. Bu konuda uzun zamandır bir çalışma yapıyorduk. Hala o kilit aşılamadı. Neredeyse kördüğüme dönmüş bir tablo var. Bunun, bütün bu hazırlık çalışmalarının arasında çözülebilmesi için birlikte çalışacağımızı bugün görüştük. Bundan da çok mutluyuz. Diliyorum ki bu büyük sıkıntı noktası ortadan kalkmış olacak" demişti.

TAKAS FORMÜLÜNDE ÜÇ ARAZİ!

Başkan Soyer'in,  İzmir Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası'nın depremde zarar görmesinin ardından yıkılmasıyla birlikte, yeni binanın  20 bin 855 metrekarelik araziye yapmayı planladığı bölge "takas" formülü üzerinde duruyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin TMSF'ye Ege Mahallesi’nde 2 ve forum Bornova bölgesinde bulunan bir araziyi vermeyi teklif ettiği öğrenildi. Sık sık kent gündemine gelen Büyükşehir'in İstanbul Beyoğlu'ndaki arazinin de masada olduğu kaydedildi.  Başkan Soyer'in İstanbul'daki araziyi verme taraftarı olmadığı, pazarlık dışında bırakmaya çalıştığı ifade edildi.

GÖZLER KÜLLİYEDE

TMSF’nin ise kendilerine sunulun üç arazinin fiyatının Basmane’deki araziye karşılamadığını savunuyor. Görüşmelerin burada tıkandığı ifade edilirken bu konuda son kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vereceği belirtiliyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin sorunun çözümü için çalıştığı ifade edildi.

Son Başbakan ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın da devrede olduğu bildirildi.