GÜNDEME BAKIŞ – Son günlerde AK Parti ve MHP cephesinden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yönelik “sert eleştiriler” gündem oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili ve Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özslu, muhalefetin algı yaratma peşinde olduğunu ancak bunda başarılı olmalarının mümkün olmadığını söyledi.   

BİZİ KARŞINIZDA BULURSUNUZ!
Özuslu, şunları söyledi:

“AK Parti sözcülerinin gerçek olmayan algı yaratmaya çalışıyorlar. Büyükşehir Meclisi’nde bunu genellikle gündem dışı konuşmalarda yapıyoruz. Başka bir faza geçiyorlar. CHP başka faza geçemez mi, geçer. Daha önce bu yüzden meclis kilitlenmedi mi? Urla’da benzin istasyonu meselesini tartışıyoruz. Sapla samanı karıştırmak neyin nesi oluyor? Urla’da konuşulan mevzu alınıyor, Başkanımız Tunç Soyer’in anasının hak sütü gibi helal olan zeytinliğine getiriliyor. Bunun neresinde samimiyet var? Konular dönüp dolaştırılıp Köy-Koop’a getiriliyor! Büyükşehir belediyesi ayrı Köy-Koop ayrı bir tüzel kişiliktir. 2016’dan önce orada başkaları vardı. Köy-Koop’tan ürün almaya devam edeceğiz. Süt almayalım mı? Çocuklarımız süt içmesin mi? Ondan alma bundan alma! Nereden alacağız? Biz kooperatifçiliği başka bir hayat mümkün diye destekliyoruz. Samimiyetsizlik bu noktalarda dışa vuruyor. Siyaset muhalefeti-iktidarı ile vardır. Muhalefet haktır. İzmir’deki muhalefet olarak mecliste bu hakkını dibine kadar kullanıyor. Bu iyi bir şey. Şunu yapmamak lazım. Eğer siz bu siyasi hesaplar üzerinden çıkarak Tunç Soyer’i değişik bir şekilde hedef alan, yaptığı hizmetleri bozucu girişimler yapılmaya devam edilirse bizi karşılarında bulurlar”

SOYER’E SALDIRI CHP GRUBUNA YAPILMIŞ SAYARIZ
Soyer’in CHP üyesi olduğunu, yüzde 58 oyla Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğini hatırlatan Özuslu, “Kendisi CHP’ye verilen oylarla seçilmiştir. Bundan sonra kendisine yönelik ithamlara, saldırılara CHP grubu olarak şiddetle karşı çıkacağız. Başkanımızı koruyacağız. Başkanımıza yapılan saldırı CHP grubuna yapılmış saldırıdır” dedi.