Büyükşehir belediye başkanlarının katıldığı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantıda bütün belediye başkanları söz alarak yerel yönetimlerdeki taleplerini dile getirmişti. Hazırlıklı gelen belediye başkanları toplantıya katılan bakanlarla birebir konuşma fırsatı buldu, illeriyle ilgili sorunları içeren birer dosya verdi. Özellikle CHP'li belediye başkanlarının mutlu ayrıldığı toplantının ardından bakanlar Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın gerekli düzenlemelerin yapılması talimatı vermesinin ardından çalışmaya başladı.

YASAL DÜZENLEME
Toplantıda yer alan bakanlar, başkanların taleplerini tek tek not ederken, kendilerine verilen dosyaları da incelemeye başladı. Öncelik sırasına göre belediye başkanlarının talepleriyle ilgili düzenlemeler yapılması planlanıyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediye yasası gözden geçirilecek. Büyük ölçekli projelerin finansmanı için Ankara ile koordinasyon sağlanacak. Belediye borçları ve borçlanmaya yönelik rahatlatıcı talepler mercek altına alınacak. Büyükşehirlere aktarılan vergi payları ile ilgili değişiklikler masaya yatırılacak. Belediye gelirleri yasasıyla belediyelere ilave kaynak sağlanmasına yönelik imkanlar araştırılacak.

KOORDİNASYON TOPLANTILARI YAPILACAK
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında ise gelecek haftadan itibaren İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanları ile Hazine ve Maliye, İçişleri, Ulaştırma ve Altyapı, Kültür ve Turizm, Çevre ve Şehircilik Bakanlıkları ve bazı ilçe belediye başkanlarının katılımıyla toplantılar yapılmaya başlanacak.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN SAKARYA ZAFERİ MESAJI
Başkan Erdoğan, 13 Eylül Sakarya Zaferi'nin yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Çok çetin şartlar ve imkansızlıklar içinde yürütülen istiklal mücadelesinin her aşaması ve aziz milletimizin birlik ve beraberlik içinde ulaştığı zaferler, bizler için ilham kaynağı olmaya ve geleceğe yürüyüşümüzü aydınlatmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.