GÜNDEME BAKIŞ- CHP’de uzun yıllar yöneticilik yapan, son olarak CHP Seferihisar İlçe Başkanlığı görevini yürüten İsmail Yetişkin, Tunç Soyer’in İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olmasının ardından Seferihisar Belediye Başkanı seçildi.  Çağdaş, demokrat, insanların mutlu ve huzurlu olduğu, yüzlerinin güldüğü, ilçenin turizmden aldığı payın arttığı bir Seferihisar için yola çıktığını belirten Başkan Yetişkin, “İlk önceliğimiz halkın ucuz gıdaya ulaşmasını sağlamaktı. Bunun için Halk Market projesini kurduk. Buradan insanların güvenilir ve ucuz gıdaya ulaşmasını sağladık. Halk Markete ürünleri kooperatiflerden alıyoruz. Üreticilerimizi bu işin içine dahil ettik. Örneğin et reyonumuza ürünleri küçük üreticilerden temin ediyoruz. ‘Ben ürünümü Halk Markette değerlendirmek istiyorum’ diyenleri sıraya alıyoruz. Her yerde ekmek 1.5 TL, bizim marketlerimizde 1 TL. Ürünlerimizin tamamı piyasa fiyatlarının altında. 20 litrelik damacana su 5 TL. Biz bu projeyle hem üreticimize destek oluyoruz hem de vatandaşlarımızın ürünlere ucuz bir şekilde ulaşmasını sağlıyoruz. İki şubemiz var. Halk marketlere yoğun ilgili bizi memnun ediyor. Market sayımızı önümüzdeki süreçte artıracağız. Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Halk Market önemli bir sosyal belediyecilik örneğidir!” dedi.  

SEYYAR HALK MARKET GELİYOR
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, seyyar halk market projesini başlatacaklarını da müjdeledi. Yetişkin, “Özellikle köylerimizden mevcut halk marketlerimize gelemeyenler var. Bir otobüsümüzü markete çevirdik. Halk Markette ne varsa bu seyyar markette onlar olacak. Vatandaşın ayağına gidecek. Böylece tüm hemşerilerimiz projemizden yararlanmasını sağlamış olacağız” diye konuştu.  

ALT YAPI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Yetişkin, geçen bir yılda hayata geçirdikleri projeleri şu sözlerle anlattı:

“Ürkmez’de belediye hizmet binası eksikliği vardı. O bölgede oturan vatandaşlarımız belediyede bir işini haletmek için 27 kilometre yol geliyordu. Ürkmeze bir hizmet binası kazandırdık. Pandemi öncesi her pazartesi mesaiye orada başlıyordum. Ürkmeze iki kreş kazandırdık. Küçük bir spor salonu yaptık. Verdiğimiz sözleri tutmuş olduk.  İlçemizdeki kale surlarının yenilenmesi için Avrupa Birliği projesine başvurduk. O proje kabul edildi. Surların tamiri ve ışıklandırılması önümüzdeki süreçte başlayacak. Fen işlerimiz önemli çalışmalar yaptı. Seferihisar’ın bozuk olan yolları düzeltildi. Büyükşehir Belediyemizin alt yapı çalışmalarına büyük bir desteği var. Çamaşırhane ve Ütü Salonlarımız var. Burada çalışmak isteyen kadınlar bize başvurdu. Otellerden, restoranlardan gelen eşyalar burada yıkanıp ütüleniyor. Böylece kadınlarımız da ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar. Tunç Başkanımızın döneminde hayata geçirilen Can Yücel tohum merkezimiz bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde 50 bin fide dağıttık. Üretici kooperatiflerine destek veriyoruz.  Festivallerimiz var. Maalesef pandemi nedeniyle yapamıyoruz.  Festivallerde harcayacağımız bütçeyi çiftçilerimize ayırdık. Bu yılın sonuna kadar iki pazar yerinin üstünü kapatmayı planlıyoruz. Açık hava düğün salonu yapacağız. İlçemizde otopark sıkıntısı var. Katlı otopark projemizle bu sorunu çözeceğiz” dedi.  

SEFERİHİSAR’IN TURİZM PASTASINDAN ALDIĞI PAY 5 YIL SONRA DAHA ARTACAK
Seferihisar’ın aynı zamanda bir turizm merkezi olduğunu, bundan 10 yıl önce yatak kapasite bin 500 iken şuan da 20 bini bulduğunu anlatan Başkan Yetişkin, 5 yıl sonra Seferihisar’ın çok daha farklı bir noktada olacağını vurguladı. Yetişkin, “Yaz nüfusumuz 200 bin. Beş yılın sonunda turizmden aldığımız pay çok daha artacak. Seferihisar İzmir’in parlayan yıldızı olacak. Alt yapı problemlerimizi çözüyoruz. Şimdiden 5 yıl sonrası için yatırım yapıyoruz. Seferihisar Belediyesi’nin 8 tane mavi bayraklı plajı var. İlçemiz, kumu, güneşi, doğasıyla kendisini ispatlamış bir güzellik. Tunç Bey’in belediye başkanı olmasıyla ilçemizde turizm hareketliliği başladı. Yabancı turist sayımız arttı. Yerli turist sayımız da çok çok arttı. Seferihisar sakin, daha yaşanabilir bir tatil beldesi. Yavaş yavaş gelişiyoruz. Bir an da büyümeye gerek yok!  İnsanların gerçek bir tatil yapabilecekleri yer Seferihisar’dır. Seferihisar’da hareketli hayatın yaşandığı yer de var, doğayla iç içe kafa dinleyebilecek alanlarımız da bulunuyor” dedi.  

TUNÇ BAŞKAN SEFERİHİSAR İÇİN BÜYÜK BİR ŞANS!
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Tunç Soyer’in Seferihisar için bir şans olduğunu belirterek, “Oturduğum koltuk büyük sorumluluk gerektiren bir makam. Tunç Başkanımızı buradan Büyükşehir Belediyesi’ne uğurladık.  Kendisiyle sürekli görüşüyoruz. Ortak projeler de yapıyoruz. Elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Tunç başkan sorunları çok iyi biliyor. Bu anlamda bu bizim için avantaj” diye konuştu.  

SEVEREK YAPIYORUM, HALKLA İÇ İÇEYİM
Belediye başkanlığını severek yaptığını ve halkla iç içe olduğunu vurgulayan Yetişkin, “Hemşerilerimin hem iyi hem de kötü günlerinde yanlarındayım. Halkımızın teveccühüne layık olmak önemli. Bana gösterilen güveni boşa çıkarmam. Bu güven başarıyı da beraberinde getiriyor” dedi.