GÜNDEME BAKIŞ – CHP Karşıyaka Kadın Kolları ilçe yönetiminin istifalar neticesinde düşmesinin ardından CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, “Kadın ve Gençlik Kolları ile oynayanlar, örgütü kamu gücünü kullanarak dizayn etmeye çalışanlar hiç bir zaman uzun vadede iflah olmamışlardır ve olamayacaklardır” sözleri dikkat çekti. Yıldırım bu açıklamışıyla ilgili daha sonra, “Sözlerim gayet açık” dedi.

ETKİM, MÜDAHALEM YOK
Karşıyaka Belediye Başkanı CHP’li Cemil Tugay, parti içerisinde yaşanan süreci basından takip ettiğini söyledi. Başkan Tugay, “Gerçekten ilgim olmayan, olmayacak bir konu. Kendi iç dinamikleri içerisinde yaşanmış bir şey. Ben de şaşırdım. ‘Kamu gücünü kullanmak’ terimi ne amaçla kullanılmış bilmiyorum ama hiçbir hareketim yok. Etkim de müdahalem de yok! İlçe başkanı ne görmüş de böyle bir yorum yaptı bilmiyorum” dedi.

MAĞDURİYET HİKAYESİ YARATILMAYA ÇALIŞILIYOR
Başkan Tugay, sözlerine şöyle devam etti:

“Örgütün iç huzursuzluğu var. Anladığım kadarıyla burada mağduriyet hikayesi yaratılmaya çalışılıyor. Bazı şeyleri örgütün iradesi ile yapıldığını kabul edilmesi gerekiyor. Bunun yerine ise birilerinin sürecini yönettiği kolaylığına kaçanlar var. Geçmiş dönemde belediye örgüt işlerine karışmış olabilir. Bu şekilde söylentiler var. Oradan gelen bir alışkanlık söz konusu olabilir. Ancak benim böyle bir çabam yok! Örgütün özgür iradesine saygı göstereceğim. Bu yöndeki şüphe geçmiş dönemden gelen algıdan kaynaklanıyor. O yüzde ‘kamu gücü kullanıyorlar’ iddiası çok üzücü. İçi boş. Anlamsız. Reddediyor ve kınıyorum”