GÜNDEME BAKIŞ- Sakarya’da havai fişek fabrikasında yaşanan patlama neticesinde dört kişi ölmüş, 97 kişi yaralanmıştı. Dün ise yine Sakarya’da havi fişek faciası yaşandı. 3 askerimiz şehit oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in belediye etkinliklerinde havai fişeklerin kullanılmayacağını ve ilçe belediyelere, İlçe belediye başkanlarımızı da buradan etkinliklerinde havai fişek kullanmamaya çağırıyorum. Çünkü çağdaş İzmir’e bu yakışır” çağrısı kısa sürede yanıt buldu.  Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Çeritoğlu Sengel, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ve Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ilçelerinde yapılacak etkinliklerde havai fişek gösterilerine yer verilmeyeceğini açıkladı.

KİM NE DEDİ?

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü:  “Değerli Çiğlililerin dikkatine, gürültü kirliliğinin yanı sıra kimyasal gazlar nedeniyle birçok canlının yaşam alanını olumsuz etkileyen havai fişek gösterileri; özellikle kuşlarda ölümlere yol açarken, kedi ve köpek gibi canlılarda kalıcı hasar bırakabiliyor. Bu nedenle Belediyemizin hiçbir etkinliğinde bugüne kadar havai fişek gösterisi yapmadık. Bundan sonra da etkinliklerimizde kesinlikle havai fişek gösterisi olmayacağını belirtmek isterim.

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz: “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in Sakarya’daki havai fişek fabrikasındaki son patlamanın ardından yapmış olduğu çağrıya bizlerde katılıyoruz. Bundan sonra Dikili’miz de yapılacak etkinliklerimiz de havai fişek kullanımına izin vermeyeceğiz.”

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel: “Sevincimizi, coşkumuzu yaşamak için havai fişeklerin ne seslerine ne de renkli ışıklarına ihtiyacımız var. Artık gerçekleştireceğimiz hiçbir etkinlikte havai fişek kullanmayacağımızı belirtir; #SakaryadaPatlama’larda hayatını kaybeden yurttaşlarımıza rahmet dileriz.”

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda: “Bugünden itibaren hiçbir etkinliğimizde havai fişek kullanmayacağız. Bununla ilgili gerekli kararı almak üzere ilk yapılacak Gaziemir Belediye Meclis Toplantımızda konuyu gündemimize alacağız.”

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş: “Hep birlikte sevincimizi ve coşkumuzu paylaştığımız günlere renk katan Havai Fişek maalesef son günlerde hepimizi üzen acı olaylara yol açmıştır. Gerek son zamanlarda yaşanan acı olaylar gerekse de doğamızı koruma adına gerekli önlemler alınana kadar #Ödemiş Belediyesi’nin hiçbir etkinlik ve kutlama programında #HavaiFişek kullanılmayacağını kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ: “Gerek son zamanlarda yaşanan olaylar gerekse de doğamız için bu andan itibaren Bornova Belediyesi olarak hiçbir etkinlikte ve kutlamalarda havai fişek kullanmayacağız.”

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce: “İzmir büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer tüm etkinliklerde artık havai fişek kullanmayacaklarını belirttiler ve biz ilçe Belediye Başkanlarına da bu konu çağrıda bulundu. Bizlerde Güzelbahçe Belediyesi olarak yapacağımız etkinliklerde havai fişek gösterilerine artık son veriyoruz. Doğada büyük bir tahribata yol açıyor. Kuşlar, kediler köpekler yani tüm doğada yaşayan canlıya ciddi zararlar veriyor. Bizler artık buna son veriyoruz”

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz: “Göreve geldiğimiz tarihten bugüne kadar etkinliklerimizde havi fişek kullanmadık, bundan sonra da kullanmayacağız”