GÜNDEME BAKIŞ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, katıldığı bir radyo yayınında özetle şunları söyledi:

“31 Mart’tan beri dip dalga Türkiye siyaseti köklerinden sarsıyor. Bu da tüm siyasi dinamiklerini değiştirecek bir durum. 23 Haziran’da büyük bir sarsıntı yaşadı. Hiçbir siyasi aktör eskisi gibi olamayacak. İnsanlar artık çok daha mütevazı bir siyasi dili özlemiş durumda. Kendisinde parmak sallamayan, hesap veren siyasileri özlediğini ifade ettiği vatandaş. Bu dip dalgayı okuyanlar için gelecek var. Kodları iyi anlamak gerekiyor. AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti’nin eski gibi olmayacağını dip dalganın kodlarını daha iyi anlayacakları yeni bir siyasi üslup takınacaklardır. Ankara’nın da yerel yönetimlere daha anlayışlı daha sorun çözmeye çalışan bir üslupla yaklaşacağına inanıyorum”  

İZMİR MOZZERALLASI GELİYOR
Üreticiyi desteklemeye devam ediyoruz. Yenilik yapacağız. Manda dağıtmaya başlayacağız. Manda bu coğrafyadan gitmiş İtalya’ya. İtalyan Mozzerallası diye bir şey var. Biz İzmir Mozzerallasını çıkacağız. Manda bu coğrafyanın hayvanı. Nasıl olur da elimizden çıkarırız anlamak mümkün değil. Manda çiftliği kuracağız. Manda dağıtmaya başlayacağız. 3 ayrı noktada manda çiftliği kuracağız. Ayrıca Mandıra kuracağız ve İzmir mozzerellasını dünyaya tanıtacağız”

HOMEROS FESTİVALİ DÜŞÜNÜYORUZ
Homeros Festivali düşünüyoruz. Dev bir Homeros heykeli ile İzmir’i buluşturacağız. Kentin kimliği bundan daha büyük zenginlik olabilir mi? Bu şehrin ismi amazon kraliçesinden geliyor. Daha ne ister bir şehir? Bir tarafta Bergama bir tarafta Efes…Teos…Olağanüstü. Bunun üzerine bir şey koyuyoruz. Yapmazsak hikayeyi ıskalayıp gidiyorsunuz. Biz bunu yapmazsak ya cahillik ya da hainlik yapmış oluruz”

İZMİR ÇEPERLERİNE YAYILACAK ARAZİ ÜRETECEĞİZ
İzmir büyüyor. İzmir çeperlerine yayılacak. Merkezi sıkıştıkça kaygılar oluyor. Yeni arazi üreteceğiz. İzmir’i çeperlere yayarken altyapıyı da düzenleyeceğiz. Birlikte yaşamayı önemsiyoruz.  Demokrasi bir krizdeymiş gibi. Demokrasi insanların bu gezegende bulduğu en güzel yaşam biçimi. 70 bin yılın sonunda insanlık bunu bulmuş. Demokrasi 5  yılda bir sandık başına gitmek değil. Bir arada yaşamak demek. Birlikte yaşamak demek hayatımızı zenginleştiren şey demek. Mutlaka bunun en iyi örneklerini vereceğiz. Bunu başka şehirden beklemeyin. Bunu yapacak olan kent İzmir’dir. İzmir bütün Türkiye’ye ve dünyaya örnek olacak. Yeni demokrasi bambaşka bir şey olacak. Demokrasi bu topraklardan doğdu. İzmir liman kenti. Liman farklılığın bir arada olduğu yer. Dinini, dilini bilmediğin insanlarla ticaret yaparsın. Birbirini dinlemeye duymaya ihtiyaç vardır. İzmirliler bunu 100’lerce yıl önce keşfetmiş. Bu da gene dönüşmüş. İnsanlar birbirine tahammüllü. Liman kenti olması demokrasiyi perçinlemiş. Bütün bu hikaye tesadüf değil”

KADİFEKALE'YE TURİSTLER GELECEK
“Ben çocukken annem-babam Kadifekale’ye götürürdü. Turist otobüslerini görürdük. ‘Onlarla İngilizce konuş’ derlerdi. Gerçekten Kadifekale turist otobüslerle doluydu. Küllerinden doğacak bir şehir derken bunu kast ediyorum. Kadifakele bu kentin sembolüydü. Oranını kadınları kooperatif kurdu. Markalar yaratıyor. Ambalajlar buluyorlar. Ciddi para kazanmaya başladılar. İzmirlileri oraya taşıyoruz. İlk defa oraya çıkmış İzmirliler var. İnsanları oraya daha çok götüreceğiz. Yurt içinden dışından gelen yabancıları İzmir’in güzelliği ile tanıştıracağız”

BENİ BOZACAK KOLTUK YOK
“Halkın dokunulmaya onlarında bize dokunmasına çok ihtiyaç var. Sağlıklı kararları ancak böyle alabiliriz. Onların basiretine çok güveniyorum. İnsanı bozan koltuğun büyüklüğü ya da küçüklüğü değil. Apartman yönetici bozuksa o koltuk bile bozulur. ‘Sen bozulabilirsin’ diyorlar. Mesele hangi koltuğa oturduğu değil oturduğu koltukta tok olduğundur. Beni bozacak bir koltuk yok”

1 MİLYON ÇOCUĞA KİTAP PROJEMİZ VAR
“1 milyon çocuğa kitap projemiz var. Hoş geldin bebek paketimize 7 tane kitap koyuyoruz. İzmirli olmaktan gurur duyuyorum. Bu kadar sevdiğim bir şehirde yaşıyorum, üzerine maaş veriyorlar, seviyorlar. Daha ne isteyeyim?”