Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ – Karşıyaka Stadı tam anlamıyla yılan hikayesine döndü. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi stadın belediye tarafından yapılması noktasında anlaşma sağlandı. Bakanlık da projeyi üstlendi. Ancak bu anlaşmaya rağmen taraflar arasında kriz çıktı.

BAŞKAN TUGAY GÜNDEME TAŞIDI

Gündeme Bakış Tv’ye katılan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Karşıyaka Stadı'nın uygulama projesinin hala Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gönderilmediğini anlatarak, "Yapma fikrinden geri adım atan kimse yok, Bakanlık bu işi yavaşlatmaya devam ediyor. Bazen siyasi istismar yapılabiliyor. Bu olayı siyaset üzerinden tartışalım, konuşalım istemiyorum. Bu devletin her kademesi ile yardımcı olması ve çözmesi gereken bir sorun. Büyükşehir Belediyesi 'Biz yapacağız' dedi, sözünü verdi ve arkasında duruyor. Sadece proje konusunu çözmek için Bakanlığın üzerine düşeni yapması lazım” açıklamasında bulunmuştu.

AK PARTİLİ SÜREKLİ’DEN AÇIKLAMA

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ise Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın Karşıyaka Stadı ile ilgili "Bakanlık işi yavaşlatıyor, uygulama projesini göndermiyor" açıklamasına sert yanıt vermişti. Sürekli, "Burayı yapacak olan Büyükşehir, dediler ki, 'Biz buraya 250 bin dolar ayırdık', Büyükşehir finansal krizde, parası yok, stadı yapması mümkün değil, onun için ipe un seriyorlar. Topu taca atıyorlar. Cemil Bey de çaresiz bu siyasete sığınmak zorunda kalıyor. Söyledikleri doğru değil, bunlar mazeret bu stadı bunlar yapamayacaklar. Geçmişle uğraşmayalım, geleceğe bakalım diyorlarsa ufak tefek yalanlara sığınmasınlar, gerçek dışı ithamlarda bulunmasınlar, biz burayı yapamıyoruz, gelin yeni bir formül bulalım desinler, oturalım” demişti.

SOYER’DEN AÇIKLAMA

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, konuyla ilgili Gündeme Bakış’a konuştu. “Stat neden yapılamıyor? Size ulaşan proje var mı?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Müellif projeyi vermiyor. Bizde proje yok. Bakanlığın elinde varsa bize versinler. Yaşananlar inanılır gibi değil.  Biz müellifle başka bir yol izlemeye gayret göstereceğiz. Biz yapalım istiyoruz ama burada yol almak için meşru zemin almak lazım. Proje olmadan neyi yapabilirsiniz? Proje yok. İstediğimi projeyi yapamıyorum. Proje ve ruhsat geldiği an biz stadı yapacağız”