GÜNDEME BAKIŞ – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geçtiğimiz ay, “Okulların açılması ve mevsimsel nedenlerle başka kentlerde bulunan yurttaşların kente dönmesiyle birlikte trafikte çok daha yoğun bir tabloyla karşı karşıya kalacak. Bu konuda kent olarak şimdiden çözüm yolları düşünmek ve hazırlıklı olmak zorundayız. Dünya kentlerinde gördüğümüz ‘farklı mesai saatleri’ uygulamasını, tam da bu dönemde İzmir’in de tartışması gerektiğini düşünüyorum. Herkesin mesai saatleri aynı anda başlayıp aynı anda bitmemeli. Takdir Sayın Valimizindir. Bu konuda hazırladığımız bir dosyayı da kendisine sunduk” dedi.

BAŞKAN SOYER'DEN FARKLI MESAI SAATLERI ÖNERISI: 'IZMIR BUNU TARTIŞMALI' HABERI IÇIN TIKLAYINIZ

SOYER'IN "FARKLI MESAI SAATI" ÖNERISI HAYAT BULDU! HANGI KURUMLARDA NASIL UYGULANACAK? HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

KÖŞGER SICAK BAKTI!
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de farklı mesai önerisine sıcak baktı. Köşger, “Biz böyle bir çalışmayı daha önceden başlatmıştık. Sayın Cumhurbaşkanımızın kararnamesiyle esnek çalışma modeli de getirildi. Onunla birlikte birbirini tamamlayacak şekilde bir çalışma yürütüyoruz. Pandemi dolayısıyla toplu taşıma araçlarında yoğunluk istemiyoruz, o nedenle farklı mesai uygulaması olabilir" dedi.

SOYER’IN 'FARKLI MESAI' ÖNERISI TARTIŞILMAYA DEVAM EDIYOR! VALI KÖŞGER: 'OLABILIR' HABERI IÇIN TIKLAYINIZ

HAYATA GEÇTİ
Vali Köşger’in talimatıyla Konak ilçesindeki kamu kurum ve kuruluşlarında farklı mesai uygulamasına geçildi. Birinci grupta bulunanlar mesai saatleri 08.00-16.30; ikinci gruba eklenen ise 09.00-17.30 oldu.  

İZMİR İÇİN HAYIRLI OLDU
Bu kararı değerlendiren Başkan Soyer, “Gerçekten çok olumlu bir karar. İzmir’in çok ihtiyacı vardı. Trafik yoğunluğunu hafifletecek bir çare…Kademeli mesai uygulaması İzmir için hayırlı oldu. Müteşekkirim” diye konuştu,