Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ – Hükümet İzmir’de Göztepe Stadını tamamladı, Alsancak Stadı ise resmi açılış için gün sayıyor. Yıllardır stat özlemi çeken Karşıyaka’nın projesini ise İzmir Büyükşehir Belediyesi yapacak. Bakanlık projesi hazırlanan stadla ilgili flaş bir karar vererek belediyeye yer tahsisi yapma kararı vermiş, iki kurum arasında devir için yazışmalar ay başında başlamıştı. 

ELEŞTİRİYE YANIT

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Hükümet kentte iki büyük stat yaparken Karşıyaka Stadının yapımını neden Büyükşehir Belediyesi üstleniyor” eleştirilerine yanıt verdi. Soyer, “Karşıyaka stadını neden bizim yaptığımızı, neden devletin yapmadığını, hükümete sormanız lazım. Bu şehirde böyle bir talep var ve bu talep bizim için çok anlaşılır, çok meşru bir talep. Bunun Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Başkan her fırsatta anlatıyor. Burada Cemil Başkan’ın iradesi ve çözümleri bizim için asıl dayanak. Cemil Başkan vatandaşın varsa bu konuda itirazını, karşı çıkışını giderecek çözümleri gayet iyi biliyor” dedi.   

ÇEŞME PROJESİ ÖNÜMÜZE GELMEDİ

Başkan Tunç Soyer, tartışmaların odağındaki Çeşme projesiyle ilgili de konuştu. Soyer, “Çeşme Projesi henüz bizim önümüze gelmedi. Ürettikleri çözümler nedir bilmiyoruz. Bu süreç Bakanlık nezdinde muhtemelen yol alıyor ama bize bununla ilgili, kaygılarımızı giderecek çözümler henüz önümüze gelmedi. Daha ortada bir plan yok, o planı bekliyoruz” dedi.