GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, haftalık yayınladığı not defterinde  kentte eğitimle ilgili yaptıkları araştırmayı paylaştı.

DİKKAT ÇEKEN ARAŞTIRMA
Soyer, “Milli eğitim bakanlığımızın kararıyla öğrencilerimizin bir bölümü okula döndü. Çok sayıda öğrencimiz de uzaktan eğitim yapacak. Okulla gidenler endişeli, gidemeyenler üzgün… Anne babalar hem endişeli hem de çaresizlik içerisinde. Online eğitim sürecinde ihtiyaçları belirleme amacıyla bir araştırma şirketine yaptırdığımız araştırma sonuçları ne yazık ki hiç de iç açıcı değil. Araştırmaya göre İzmir’de çocuklu hanelerin yüzde 23,4’ünde sabit internet yok. Bu oran İzmir’de yaklaşık 216 çocuğa denk düşüyor. Yine araştırma sonuçlarına devam edelim. İzmir’de televizyon, bilgisayar, tablet ve akıllı telefondan hiçbirine sahip olmayan hanelerdeki çocuk sayısı ise 3 bin 468. Çocuklu hanelerin yüzde 26’sında bilgisayar ve tablet bulunmuyor. Bu oran 150 bin haneyi ve 195 bin çocuğu işaret ediyor. Yüzde 2 hata payıyla ortaya konan bu acı rakamlar İzmir gibi bir kent için asla kabul edilemez. Çocuklarımızı eğitmezsek ülkemizin geleceği kaybediyoruz” dedi.  

100 BİN TABLET TALEBİ VAR, BİZE DESTEK VERİN
Konuşmasına devam eden Soyer, “Bu kara tabloyu değiştirmek bir yerel yönetimin gücünü elbette çok çok aşıyor. Ama yılmıyoruz. Okulların dezenfekte ediyoruz. Ateş ölçer, hijyen paspası, dezenfektan dağıtıyoruz. İnterneti olmayan 20 bin öğrenciye aylık 4 GB’lık internet paketi, 25’er bin bot, mont, 130 TL’lik kırtasiye kartı ve EBA erişim noktalarıyla eğitimi desteklemeye devam ediyoruz. 3 bin tablet dağıtacağımızı açıkladığım basın toplantısından bugüne kadar tablet isteyenlerin sayısı 100 bine ulaştı. Şimdi öncelikle elimizdeki listelerden desteğe en çok ihtiyaç duyan 3 bin öğrencimizi belirleyeceğiz. Ama olanaklarımızın ihtiyacın çok altında kaldığı bir gerçek. Bu nedenle yeni ya da ikinci el tablet, bilgisayar, laptop bağış kampanyası başlattık. Biz İzmir web sitesindeki ‘Eğitim Desteği’ sekmesindeki sisteme katılanların bağışlarını da ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. İşimiz Zor, yolumuz uzun, kararlılığımız tam. Biz çocuklarımızın yanındayız. Siz de maddi desteğinizle öğrencilerimizi, moral desteğinizle bizleri yalnız bırakmayın” diye konuştu.