Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 4. Gençlik Festivaline katılarak, televizyoncu Okan Bayürgen’in sorularını yanıtladı.  

SİYASET TOK İNSANIN İŞİ  

Bayülgen’in “gençler neden siyaset yapsın?” sorusu üzerine Başkan Soyer, “Elde edilmek istenen şeyin tarifini yapmak lazım. Siyaset tok inanın işidir. Maddi manevi tok olmalısınız. Ne oturduğunuz koltuğun büyüklüğü ne elde edeceğiniz gelirin büyüklüğü sizi tuzağa düşürmemeli. Siz siyasetten değil, siyaset sizden beslenmeli. Bizde siyasetçiler genel olarak madden açtı ve siyasi zenginliğini büyütmek için araç olarak görür ya da kibri nedeniyle daha büyük koltuklar peşindedir. Eğer böyle siyaset yapılacaksa yapılmamalı. Bu bugün şikayet ettiğimizi siyasetten uzaklaşmamıza yol açar.  Eğer bir çarkın dişlisi olmayı içinize sindirebiliyorsanız sizinle başlayacak o çarkın yaratacağı değişimin büyük bir değişime imkan vereceğine inanıyorsanız siyaset yapmalısınız. Ancak sadece bu çarkın bir dişlisi olmayı kabul etmeniz gerekiyor” diye konuştu.  

BURADA BİR ŞEYİ ISKALIYORUZ  

Soyer sözlerini şöyle sürdürdü:  

“Gençlere hep ‘geleceğiz’ diyoruz. Burada aslında bir şeyi ıskalıyoruz. Gençler bugünkü hayatımızın ortakları. Biz onlara geleceğin büyükleri olarak bakıyoruz. Bugüne dair çözüm üretmek aklımıza gelmiyor. Bugün aynı kenti yaşıyoruz. Onların bu hayata dair yapmak istedikleri, söylemek istedikleri şeyler var. Onların sesini dinlemeye ihtiyacı var bu memleketin. Ondan sonra kendi kendimize hikaye yapıyoruz. Büyük bir keyifle yaşanabilir bu topraklarda. Onun için gençlerin siyasete girmesi gerekiyor. Bunun yeteri kadar duyulmadığı için tekrar tekrar söylüyorum.”  

UNESCO DAİMİ LİSTESİNE GİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ  

Başkan Soyer Alsancak’ta planlama çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. Soyer, bölgenin UNESCO daimi listeye girmesi yönünde planların  şekillendiğini belirterek, “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak orada bir planlama yapıyoruz. O liman arkası, Alsancak Stadı’nın olduğu üçgen alandır. Yeniden planlandı önümüzdeki günlerde hayata geçmeye başlar. O anlarda yeni planlar UNESCO ile ilgili çalışmalar. O bölge geçici listeyi girdi. Daimi olmak listeye girmek için çalışmalarımızı yapıyoruz” diye konuştu.  

BAYKUŞ SEFERLERİ BAŞLIYOR  

Bir gencin Kentte saat 24.00’ten sonra toplu taşıma araçlarının yetersiz olduğu yönündeki görüşlerini belirtmesi üzerine, “Baykuş seferleri gibi uygulama başlatmıştık. Pandemi nedeniyle kesintiye uğramıştı. Ama yeniden başlatacağız. Bu yaz göreceksiniz” diye konuştu.