GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Büyükşehir  Belediye Başkanı Tunç Soyer İzmirlilerle gündemi değerlendirip belediye çalışmaları konusunda haberdar ettiği Başkanın Günlüğünde bugün 4 milyonun üzerinde maskenin bedava dağıtıldığını söyledi:

Başkan Soyer'in bugünkü günlüğü:

Günaydın sevgili İzmirliler,
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kriz Yönetim Üst Kurul toplantısı yaptık. Yeni normal yaşama dönüşte alacağımız önlemleri görüştük.
Bu Cuma bazı camilerde namaz kılınmaya başlanacak. Camilerin içi ve çevresinde dezenfeksiyon çalışmalarına başladık.
Maske artık hayatımızın bir parçası oldu. Çiğli İZBAN istasyonu girişine ve Gaziemir Dokuz Eylül Mahallesi Parkı’na seyyar maskematikler koyduk. 
Bugüne kadar 1 milyon 800 bin adet maskeyi Meslek Fabrikası’nda kendimiz ürettik. 2.5 milyonunu Maskematik’ten olmak üzere 4 milyondan fazla maskeyi ücretsiz dağıttık.
Şubat ayından bu yana devam eden salgın sürecinde sosyal projelere önem verdik ama belediyenin asıl işlerini de asla ihmal etmedik. Yakında bunların sonuçlarını almaya başlayacağız.
Bugün de metropol dışındaki 19 ilçenin koordinatörü ile kriz toplantısı yapacağız. Ardından İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu ile çevrimiçi buluşacağız.
Hepinize sağlıklı ve mutlu bir gün diliyorum, sevgili İzmirliler.