Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ – TOKİ’nin Karabağlar Uzundere’de yapmayı planladığı konut projesi tam anlamıyla yılan hikayesine döndü. Karabağlar Belediyesi belirlenen alanın tamamının konut yapılmasına karşı çıkarken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu konuda ısrarcı davranıyor.

DAVALAR AÇILDI, MAHKEME İPTAL ETTİ

Karabağlar Belediyesi bakanlık tarafından hazırlanan projeye geçtiğimiz aylarda itiraz etmiş, mahkeme yapılan itirazı yerinde bularak hazırlanan planları iptal etmişti. Bunun ardından bakanlık yeni bir plan daha yaptı. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, TOKİ'nin proje için 26 Kasım’da ihaleye çıkacağını duyurdu.

TOKİ O KONUTLAR İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ... İŞTE İHALE TARİHİ HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

SELVİTOPU SESSİZLİĞİNİ BOZDU

TOKİ’nin son hamlesini GÜNDEME BAKIŞ’a değerlendiren Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Burada onaylanan yeni bir plan vardı. Biz ona da dava açtık. Dava süreci devam ediyor. Yargı karar vermedi. Daha önceki plana itiraz etmiştik. Mahkeme bizi haklı gördü. TOKİ’nin o zaman da ihale yapması mümkün değildi. Şuanda yeni planın iptaliyle ilgili bir süreç var. Hukuken yeni planla ilgili bir karar olmadığı için yürürlükte. Bize bir ruhsat başvurusu da olmadı. TOKİ kendi verdiyse ona da bir şey diyemeyiz. Ancak planla ilgili mahkeme kararını beklemek durumundayız ona göre hareket edeceğiz. Dava sonuçlanmadan ihale yapılmaması doğru olurdu. Eğer plan iptal olursa tekrar başa dönülür. Onun için beklenmesi gerekirdi. Acele edilmesi kesinlikle doğru değil. Bu neyin acelesi?” dedi.

YENİ PLAN ESKİSİ GİBİ! FARKLILIK YOK

Selvitopu, sözlerine şöyle devam etti:

“Bizim başından beri tavrımız belli. Yargı kararları belli. İnatlaşmamız yok. Yargı kararlarına göre hareket ediyoruz. Yargı kararına aykırı hareket edenler de belli. Bu süreç devam ederken TOKİ’nin beklemesi gerekirdi. Ama kendi kararları. Bu işin bir evveliyatı var. Eski planla yeni plan arasında farklılık yok!  Biz alanın tamamı konut olmasının doğru olmadığı için itiraz etmiştik. Biz bir kurum olarak hareket ediyoruz. Süreci yakından izliyoruz”