GÜNDEME BAKIŞ - Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ), Karabağlar’ın Uzundere Mahallesi sınırlarında ve imar planı bulunmayan alanda gerçekleştirmek istediği konut projesinin yapım ihalesi, yargı kararıyla iptal edildi. Karabağlar Belediyesi’nin başvurusunu değerlendiren Ankara 4. İdare Mahkemesi, imar planı olmaksızın çıkılan ihaleyi oybirliğiyle hukuka aykırı buldu. 

GÜNDEME BAKIŞ’A KONUŞTU

Konuyla ilgili Gündeme Bakış’a konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Hukuk ne derse onu yapacağız. Bizim dar gelirli ailelerin ev sahibi olmasına karşı olmamız söz konusu bile olamaz. Bunu zaten herkes biliyor. Planı olmayan bir yerlerde TOKİ’nin ev yapmasını doğru bulmuyoruz. Biz TOKİ ev yapmasın da demiyoruz. Buyursun başka yere yapsın.  Örneğin 540 hektarlık alanın içinde uygun yere ev yapabilir. Buna engel de olamayız. 540 hektarlık alan bakanlığın yetkisi dahilinde” dedi.

YARGININ ÜÇÜNCÜ KARARI!

Aynı bölgeyle ilgili yargının üçüncü kez iptal kararını verdiğini belirten Başkan Selvitopu, “Yargı kararı var. Hukuka herkes uymak zorunda. Eğer uymazsak geriye ne kalır ki? Karabağlar Belediyesi olarak yargı kararını tanımamazlık edebilir miyiz? Yargı kararlarına biz belediye olarak zamanında ularız. Bunun tartışması yok. Planı olmayan bir yerle ilgili dava açtık. Eğer dava açmazsak yanlış yaparız” dedi.