GÜNDEME BAKIŞ – 2017’de gerçekleştirilen il kongresinde CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’i destekleyen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, kongre süreciyle ilgili sessizliğini bozdu.

UZLAŞI ADAYI OLURSA…
Başkan Selvitopu, “Önce delegeler seçilecek. Ardından ilçe kongreleri ve il kongresi gerçekleştirecek. Bazı tartışmaları erken buluyorum. Tabanın sesi, düşünceleri önemli. Onlar ortaya çıkmadan şöyle, böyle demeyi uygun bulmuyorum. Uzlaşı adayı olursa iyi olur. Kucaklayıcı bir il başkan adayı olmalı. Herkesin benimsediği bir isim olur uzlaşı adayı olur. Parti iktidara yürüyor. Parti içi çekişmelerin bir kenara itilip iktidara yürümeyle ilgili çalışmaları öne alınması gerekiyor. Uzlaşı adayı bulunabilir. Partimiz bunu kendi içinde yapamazsa olmaz. Siyaset uzlaşı sanatıdır. Partimiz neden bunu yapsın ki? Uzlaşmak için insanlar neden bir araya gelmesin? Farklı düşüncelerin olması doğal ve gerekli. Partiye hareketlilik katar. Parti içi çekişme bu süreçte öne çıkmamalı” dedi.

DENİZ YÜCEL UZLAŞI ADAYI OLABİLİR! NEDEN OLMASIN Kİ?
Selvitopu, sözlerine şöyle devam etti:

“Deniz Yücel partinin il başkanı. Seçim atlatıldı ve başarılı bir sonuç alındı. Mevcut yönetimlerin hepsinin katkısı var. Bu seçimleri örgütsel yapı sürükledi ve başarıyla sonuçlandırdı. İl başkanını bunun dışında tutmak mümkün değil. Elinden gelen çabayı sarf etti. Deniz Bey uzlaşı adayı olabilir. Neden olmasın ki? Başka adaylar da çıkabilir. Bu da doğal. Sürecin normal seyrinde ilerlemesi gerekiyor. Parti tabanı yokmuş gibi görüş belirtmek çok doğru bulmuyorum. Sonuçta delegeler seçilecek. Bir kararları olacak”

İLÇE KONGRESİYLE İLGİLİ TAVRI
Önümüzdeki aylarda yapılacak ilçe kongresiyle ilgili de konuşan Selvitopu, “Mevcut ilçe başkanımız Ali İhsan Bey ile iki dönemdir birlikte çalıştık. Aday olup olmama kararı kendisine ait olacaktır. Benim siyaset tarzımda yarı yolda bırakmak gibi bir şey yok. Kimseyi yarı yolda bırakmam. Aday olursa tabi ki onu desteklerim. 2 dönemdir desteklediği insan durup dururken yolda bırakmayı doğru bulmam. Delege seçimleri olacak. Eğilimler ortaya çıkacak. Delegasyonun görüş ve önerileri alınacak. Ali İhsan Başkan da bu süreçlerin içerisinde olacak. Bazı şeyler olgunlaşacak. Başka adaylar da çıkabilir. Bu bir süreç. Uzlaşıyı öne alan anlayışı öne almak gerekiyor” diye konuştu.