İzmir’de 30 Ekim’de yaşanan depremin ardından, Bayraklı Adalet Mahallesi’nde vatandaşların toplandığı ve çadır kurduğu alana dev trafo kurulması, bölge sakinlerinin tepkisini çekti. Konuyla ilgili harekete geçen Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın “yeni alan” arayışı sonuç verdi. 

TRAFO İÇİN YENİ BİR ALAN BULDUK
Yeni alan için ortak akılla hareket ettiklerini vurgulayan Başkan Sandal, “Adalet Mahallemizde Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) tarafından yapımına başlanan ve vatandaşların tepkisine neden olan trafo merkezinin yerine çözüm bulmak için meslek odası yöneticilerimizle yeniden bir araya gelerek, fikir alışverişinde bulunduk. Trafo yeri için yeni bir alan bulduk. Büyükşehir Belediyemiz tarafından gerekli incelemeler yapılıyor. Çok yakında vatandaşlarımıza müjdeli haberi vereceğiz. Her zaman vatandaşımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. 

NE OLMUŞTU?
Bayraklı Adalet Mahallesi 1593/3 sokaktaki kamulaştırılan resmi kurum alanı (TEİAŞ hizmet alanı) için TEİAŞ, geçtiğimiz 15 Şubat’ta, “154kV Piyale Gaz İzoleli Trafo Merkezi Yenileme Projesi” başlattı. 30 Ekim 2020’de İzmir’de meydana gelen depremde yıkılan Barış, Cumhuriyet ve Adalet Siteleri’nin bulunduğu alanda yapımına başlanan ve tamamlandığında 24 metre yüksekliğinde olacak trafo tepkilere neden oldu. Alan 2018 yılında ilgili kurum TEİAŞ tarafından kamulaştırılırken, depremden sonra bu alana çadırlar kurulmuş, mahalle sakinleri burada konaklamıştı.