Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- Bayraklı Belediyesi ekim ayı birinci olağan oturumu Başkan Serdar Sandal yönetiminde gerçekleşti.

O ARAZİLER BAKANLIĞA 25 YIL TAHSİS
Manavkuyu Mahallesi'nde ilkokulun yer aldığı 2 bin 210 metrekare  alan, Onur Mahallesi, 818 metrekare  anaokulunun bulunduğu ve   Salhane Mahallesi'nde  2 bin 212 metrekare ilkokul yerleşkesinin  tahsis süreleri komisyonlarda görüşüldü. Alınan karar doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığı'nın süresiz olarak belirttiği tahsisin 25 yıl olarak değiştirilmesi kararlaştırıldı. 

BAYRAKLI’YI BİLMEYENLER…

Dilek ve temenni bölümünde söz alan AK Partili Meclis üyesi Emre Demir, Başkan Sandal’a eleştirilerde bulundu. Demir, “Logo meselesi var… Performans programı bütçede her yerde kullanılan fakat yasal olmayan bir logo. Biz bunu neden oylatmadığını düşünüyorduk ama mecliste gelse oy çokluğuyla ret olur. İç işlerinize karışmak istemem. Biz bir konuyu gündeme getiriyorsak, canlı yayında yapmış olduğu açıklamalara cevap veriyoruz. Vatandaşlarımızın bir yıllık kira yardımı yaptık. Dil sürçmesi olabilir dedik. Kredi meselesini konuşmayın dedik. Kendi resmi hesaplarınızda boy boy paylaştığınız, şaka gibi haber… ‘Kredi meselesini’ çözdük demeniz. Halk konut ile ilgili garantörlük yapacağını söylediniz. Bayraklı’yı daha önce görmeyenler duymayanlar, Bayraklı’yı İzmir’in neresinde olduğunu bilmeyenler, aynı zamanda seçimde Bayraklı’nın mahallesine aşağı mahalle ve yukarı mahalle diyenlerin, insafına, ironisine ve belediyecilik oynamasına bırakılmamalı Bayraklı. Sayın Başkan sizi piara değil hizmet etmeye, Bayraklı hemşerilerimizin sesini duymaya davet ediyorum” dedi.

NE OLDU DA BU ADAM SİZE YÜZDE 10 FARK ATTI?  

Eleştirilere yanıt veren Başkan Serdar Sandal, “Depremzede evleriyle ilgili yetkili siz değilsiniz, vekilleriniz değil, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ… Bakanlıktan bir yetkili çıkar sizin beyanınızı söyler, ‘Biz bu evleri sadece depremzedelere vereceğiz’ der, biz de amenna der başımızın üzerine koyarız. Biz bir kamu kurumundan açıklama bekliyoruz o kadar… Depremle ilgili hikayede Bayraklı Belediyesi’nin ve Büyükşehir Belediyesi’nin yaptıkları ortada…  Bir diğer şey; eleştirilerinizi sonuçlara bakarak yaparsanız daha sağlıklı iletişim kurabiliriz. Farz edin ki; sizin dediğiniz gibi “Bayraklı’yı kenti bilmeyen” bu adam ne oldu da size fark attı? Bu meclis ve bu belediye, bu kenti bilmeyenler, seçmeni bilmeyenler, size yüzde 10 farkı nasıl attılar seçimde? Önümüzde bir seçim daha var, yine görüşeceğiz. Ama bunları rencide edici bir tarzda söylerseniz biz de kırılırız, cevap veririz” diye konuştu.