GÜNDEME BAKIŞ – Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Gündeme Bakış TV’nin konuğu oldu. Sandal, birçok konuda samimi açıklamalarda bulundu.  Sandal, parti içi konularla ilgili çok net mesajlar verdi. Delege seçimleri öncesi partide kucaklaşma, dayanışma istediklerini vurgulayan Sandal, “Emek veren, koşturan, sahada olanlar siyaset alanına gelsin. Dar grupçu, ben varsam parti var, ben yoksam parti yok diyen gölgelerinin boyları kendi boylarında fazla olan arkadaşlar bu süreçte arınmalarını istiyoruz. Niteliği ile herkesi kucaklayan bir yapının olması lazım. Ben hiçbir arkadaşımıza ‘şunu delege yazın, bunu yazmayın’ demiyorum. Arkadaşlarımız otursun konuşsunlar. İki liste mi var? Bir listeye eşini akrabanızı yazacağına herkesi yazsınlar. Seçimlerde AK Partili, MHP’li, HDP’li yurttaşlardan ciddi oy aldık. Partimizin içerisinde böyle bir kavga, çatıma Bayraklı’da olmayacak. Çatışmanın, kavganın bu saatten sonra yeri yok. Belediye ile rekabet hale getirmeye çalışanlara, iş aş olarak algılayanlara kapılar kapalı. Delege olurum şu pazarlığı yaparım diye bir şey yok. Bu işlerin tamamı boş. Benim ismimin Serdar Sandal olması ne kadar netse bu iş de o kadar net. Ben seçim çalışmalarında ‘İşe adam alamayacağız’ dedim. Yalan söylemenin bir anlamı yok. Kafalarına göre kurgu yapanlar, partiyi dizayn etmek isteyen arkadaşlar bu hayallerinden bir an önce uzaklaşsınlar. Hüsran olacakları açık. Partili bu sürece vicdanıyla el koyuyor. Sadece delege seçimlerinde sahneye çıkan arkadaşların değil sürekli sahada olan arkadaşların artık siyaset arenasında olma zamanı… Belediye itaatle bağlı değil partililik anlayışıyla hareket edecek bir anlaş olacak” dedi.  

SEÇİM DÖNEMİNDE BAŞKA PARTİYE ÇALIŞANLAR, ZATEN TOKADI ALDI. YEMEZLER! BUNLARI PARTİ KAMUOYU BİLİYOR!
“Egolarına yenik düşmüş arkadaşlara ihtiyaç yok” diyen Başkan Sandal, “Seçim sürecinde başka partiye çalışanlar var. Bunlar partililerden gerekli tokadı yedi zaten. Bir daha böyle bir şeyin olmasına partililer izin vermez. Bu çalışanları parti kamuoyu biliyor. Bunların icraatları, varlıkları, nedenleri,  söylemleri ortada. Partililik ahlakına sahip olmayanlar partinin temsiliyet birimlerinde yeri olmaz. Yer alma hakkı yok. Önce partili olacağız. CHP’yi tarihsel ve kültürel mirasını bileceğiz. Bizden beklentinin farkında olacağız. Gideceksin başka bir siyasi partiye çalışacaksın. Şimdi çıkıp ben sizin kurtarıcınızım diyeceksiniz. Yemezler! Kapandı sayfa nokta. Partili uzlaşıyı sağlayacak. Benim böyle bir görevim yok. Benim bira ağabey konumum da yok. Partililerin sürece el koyacağın düşünüyoruz” dedi.

PARTİLİLERİN OLDUĞU LİSTEYİ DESTEKLEYECEĞİM! BU ÇOK NET!
“Delege seçimlerinde kimi destekleyeceksiniz” sorusuna Başkan Sandal, “Partilerinin olduğu listeyi destekleyeceğim. Çok net. Partiye hizmet eden koşturan arkadaşlardan taraf olacağım. Kendi Mahallem Manavkuyu’da farklı görüşler olabilir. Sandık orada” dedi.

ALPER BU PARTİYE 7/24 HİZMET ETTİ! İTHAL ADAY GELMEMESİNDE KATKISI ÇOK BÜYÜK! PARTİYLE TERS DÜŞENLERİN ADAY OLMAMASINDA DA VARLIĞI ÖNEMLİ!
Başkan Sandal, sözlerine şöyle devam etti:

“Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper’in örgüte ciddi hizmetleri oldu. Bugün siyaset arenasında konuşan arkadaşlar bir gerçeği bilmek zorunda. Bayraklı’ya ithal bir aday gelmediyse kendisinin katkısı çok yüksek. Bunu göz ardı edilmemeli. Partiyle ters düşenlerin partiden aday olmaması konusunda Cemalettin Bey’in varlığı çok önemli. 7/24 iyi, kötü partiye emek vermiş. Doğruları da vardır yanlışları da vardır. ‘Bu süreçte bu göreve başka kişiye devretmek istiyorum’ diyor. Bir talebi de yok. Delege karar verir. Burada asıl belirleyici olan kendisinin tavrı. Ama biz partililerimize her zaman destek vereceğiz. Benim adıyım yok. Ama genç, dinamik, vizyoner, olabiliyorsa kadın bir ilçe başkanımız olsun. Herkesi kucaklayan bir ilçe yönetimi olsun isterim”


KENTİN 100 YILINI TASARLIYORUZ
Kentsel dönüşümle ilgili çalışmalara değinen Sandal, “Bütün paydaşlarımızla, farklı alanda tecrübesi olan bütün birimlerle konuşuyoruz. Birkaç aya kadar netleştireceğiz. Biz, 5-10 yıllık değil, kentin temel sorununu çözmek istiyoruz. 100 yıl sonrasını tasarlayıp yapmak istiyoruz. Bilmediğimiz birçok noktalar, bunu da meslek odalarından yardım alarak yapıyoruz. 5 yıl içerisinde bu çalışmaya başlarız” dedi.  

BİZ NE İSTEDİYSEK O İKİ KATINI SÖYLEDİ
Başkan Soyer’in kendilerine büyük destek olduğunun altını çizen Sandal, “Tunç Soyer gibi bir belediye başkanıyla çalıştığımız için çok şanslıyız. Ağabeyim ve büyüğüm olarak bilirim o ayrı mesele ama üstelendiği görevi doğrultusunda vizyonu gereği kente bakışı çevresinde oldukça şanslıyız. Biz altın yolu yer altına alacağımızı söylediğimizde, bir söylediğimizde Sayın Soyer iki söyledi. Biz Smyrna ile ilgili bir söylediğimizde o iki söyledi. Biz Doğançay’da çocuk ve gençlik merkezi ile ilgili bir söylediğimizde kendisi iki katını söyledi. Biz Özkanlar Pazaryeri’nin 4 kat olmasını söyledik, başkanımız biraz daha büyük olsun dedi” diye konuştu.

BAYRAKLI’YA YENİ BİR ÇEHRE KAZANDIRACAĞIZ
Bayraklı’ya yeni bir cehre kazandırmak için çalışmaların başladığını ifade eden Sandal, “Bayraklı’nın en temel meselelerinden bir tanesi denizle bulaşamamasıdır. Bunun ilk turunu Altınyolu’nun yeraltına alınması gerekiyor. Yani Havuz kısmından Adnan Kahveciler kısmına kadar yeraltına alınmasıdır. Aslında orada köprümüz var. Büyükşehir aynı köprüden Salhane’ye yapılacağını söyledi. Biz de bu bizim köprümüzün yenilenmesini istedik. Engellinin, bisikletlinin, yaşlıların daha rahat geçebileceği modern bir köprü olmasını talep ettik. Bunu Sevgiyolu ile birleştireceğiz. Zaten ekimiz Sevgiyolu’nun düzenlemesiyle ilgili çalışmayı yaptı. Orada Smyrna Meydanı bölgesini yeniden temizleyip hatta içerisinde zabıta müdürlüğünün bulunduğu alanı yeni bir kent meydanı oluşturmak istiyoruz. Bornova ve Laka Derelerini birleştirip turistleri karayolundan ve teknelerle gelip Smyrna Meydanı’nı gezmelerine sağlayacağız. Böylelikle ilçeye katma değer katkısı sağlayacağız. Bura için Kültür Müdürlüğümüzle görüşüyoruz. Eğer müze yaparlarsa burada kendilerine yer tahsis yapacağız. Bununla ilgili fikir birlikteliğimiz var. Zor bir proje değil. Kent sağlıklaştırma işine de bu sonu ya da yılbaşında başlayacağız” dedi.

YENİ BİR MEYDAN OLUŞTURACAĞIZ!
Konuşmasına devam eden Sandal şunları söyledi:
“Mesela Sevgiyolu’na yeni bir çehre kazandıracağız. Ara sokaklar dahil, bütün binalar yeniden boyanacak. Sokak iyileştirmesi yapacağız. Sonra Atatürk Heykeli’nden olduğu yerden Zabıta Müdürlüğü’ne kadar olan yeri komple temizleyeceğiz. Yeni bir meydan oluşturacağız.”

ÇALIŞANLARI MAAŞINI ÖDÜYORUZ
Bayraklı Belediyesi’nin çalışanların maaşlarını ödediğini vurgulayan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Geçen ay İller Bankası’ndan gelen paramız 2 milyon 750 bin TL kesinti uğradı.  Biz bu kesintiye rağmen arkadaşlarımızın maaşlarını ödedik. İddia neydi, kesinti olmasa bile arkadaşlarımızın maaşlarını ödeyemezdi ama ödedik. Şuanda şirketlerimizin vergi ve sigorta dışında 3’üncü şahıslara bir kuruş bile borcu yok. Belediyenin de 3-4 arkadaş dışında kimseye borcu yok. Bazı sıkıntılar olabilir ama biz arkadaşlarımızın ücretlerinin hepsini zamanında hepsini yatıracağız. Önceliğimiz, çalışan arkadaşımızın alın terini zamanında vermektir. Bu bizim boynumuzun borcudur” dedi.  

ALTINYOLU YERALTINA ALMAK BÜYÜKŞEHİR BÜTÇESİ İÇİN ÇOK DEĞİL
Kentin tarihini ilçe sokaklarına yansıtacaklarını ve Altınyol’un yer altına alınması için Büyükşehir’in çalıştığını ifade eden Sandal, “Altınyol yer altına alınacaktır. Bu hem bizim talebimiz hem de Büyükşehir’in talimatıdır. Altıyol’un yer altına alınması maliyeti Büyükşehir Belediyesi bütçesi için çok büyük bir rakam değil. Yani 80-100 milyonluk bir iş Büyükşehir için çok bir şey değildir. 14-15 kavşağımız var, bunlar da bizim için çok önemlidir. Bu kenti, kent mobilyalarıyla süsleyeceğimizi söylemiştik. 5 bin yıllık tarihimiz var ama biz bundan habersiziz, orada yatıyor. Kapıları kapalı, kazılar kısmi olarak devam ediyor ve biz bu potansiyelden yararlanamıyoruz. Tantalos, Homeros Smyrna, Çakabey burada, Galen gibi önemli bir isim bu bölgede ve biz bunu kullanamıyoruz. Bunların tamamının heykellerini kavşaklara dikeceğiz. Tarihimizi, cumhuriyetimizi, ve efe kültürümüzü bu kentte yaşatacağız” diye konuştu.