GÜNDEME BAKIŞ- Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Gündeme Bakış TV’ye projelerini anlattı.

BU DÖNEM İÇERİSİNDE İLK KAZMAYI VURACAĞIZ
Bayraklı’da uzlaşı ve her kesimin mutlu olacağı bir kentsel dönüşüm sürecine başlayacaklarını vurgulayan Sandal, “60 hektarlık bir alanda kentsel dönüşüm hayata geçilmeye çalışılmış, belli nebze de yol alınmış. Daha sonra tıkanığa uğramış, 10 süre geçti. Yeni yönetmelikler, bizi yeni plan revizyonuna itiyor. Bu kapsamda yetki alarak çalışmalarımıza yapacağız. 60 hektarı pilot bölge olarak seçeceğiz daha sonra da Cengizhan ve Çay mahallesini kapsayan bir proje yapacağız.  Yasal mevzuata uygun, vatandaşların ve iş adamların mutlu olduğu bir çalışma yapacağız.  Büyükşehir’de bu yetkiyi iptal etmemiz bizim 6 ayımızı aldı. Bir siyasinin en önemli özelliği bu riski alabilmesidir. Buradan olumsuz tepki alırım diyorsanız, diğer projeleri hayata geçiremezseniz. Yani önceliğimiz hep vatandaştır.  Bu dönem içerisinde 60 hektarlık alan üzerinde ilk kazmayı vuracağız” diye konuştu.

GEÇMİŞ DÖNEMDE BAYRAKLI’NIN HAKKI YENMİŞ! BÜYÜKŞEHİR’E PROJE SUNUYORUZ
Büyükşehir’in Bayraklı’ya önem verdiğini belirten Sandal, şunları söyledi:
 “Geçmiş dönemde Bayraklı’nın hakkını yendiğini düşünüyorum.  Tarihi değerleriyle bu kentti ana yerleşkesi olmasına rağmen bütün hizmetleri minimum almışız. Bu eksiğin kapanması, yeni kent merkezi projesinin ivedilikle hayata geçmesi gerekiyor.  Bayraklı Sadece İzmir’de Türkiye’nin modern, çağdaş kenti olma potansiyeline sahiptir. Bizim de kenti hak ettiği yere getirmek için bilgi birikimi olan insan kaynağımız ve potansiyelimiz var. Bu kapsamında Büyükşehir gördüğü bütün sorunları kanalize oluyor. Biz sadece yatırım yapılsın demiyoruz. İstediğimiz konularda projelerimizi Büyükşehir’e sunuyoruz.”

BORNOVA VE KARŞIYAKA BİZİ ÖRNEK ALACAK
Sandal konuşmasına şöyle devam etti:
“Kent meydanı projesi bölge sit alanıdır. Projeyi hazırlayan arkadaşın çakacağı her çivi ile ilgili sorması gerekiyor. Bornova ve Laka Deresi çalışması var. Burada da bazı sıkıntılar var. Dereyi genişletip, sağına soluna birkaç ev dikmekle bitmiyor. Biz baştan sonra bir proje yapmak istiyorum. Smyrna ve ön tarafında çalışma yapacağız. Halledebilirsek, asıl orayı kent merkezi haline getireceğiz. Biz Bayraklı’ya anlatırken, hep Bornova, Karşıyaka’yı anlatırdık. Bundan sonra bu arkadaşlar Bayraklı’yı örnek verecekler.”

BENİM TALİMATIMLA KİMSE İŞTEN ATILMADI
Bayraklı Belediyesi’nde köklü bir reforma gittiklerini ifade eden Sandal, “Kamu kurumları, sivil toplumla, büyükşehirle, muhtarla kavga eden bir belediyenin başarılı olma şansı yoktur. Biz bu sorunları çözmek adına adımları attık. Paydaşlarınızla sağladığınız ortamla sizin kadrolarınınız buna uyum sağlaması gerekiyor. Bu konuda çalıştık. Disiplin konusu dışında benim talimatlarım dışında Bayraklı Belediyesi’nden işten atılmadı. Bürokratlarımızla bir araya gelerek çalışma şeklimizi anlattık. Biz Serdar Sandal’a bağlı bürokratlar istemiyoruz. Yeri gelince bize de karşı çıkacak bürokratlar istiyoruz. Bu kapsamda bazı değişiklikler yaptık. İki başkan yardımcımızı farklı müdürlüklere atadık. Üç yeni başkan yardımcısı atadık. 15’e yakın müdürümüzü değiştirdik. 42 de personel değişti” diye konuştu.  

SENDİKAYLA YÜZDE 99 ANLAŞTIK
Sandal konuşmasına şöyle devam etti:
“Bunun bir de işçi ayağa var. Bu da benim gönüllü olarak istediğim bir konu değil. Tüm personelin insan kaynakları bünyesinde istidam edilmesi gerekiyor. Bizdeki yapı her müdür kendi ihalesini yapmış. Böyle bir durum olamaz. Bununla birlikte bir takım eksiklikler meydana geliyor. Düşünün elimizde süpürge makinesi şoförü bulamadık diye aracın ihalesi gündeme geldik. Oysaki Bayraklı Belediye bünyesinde 38 ağır vasıta ehliyeti olan personel var ama kendi işlerini yapmıyor. Geçmişte bununla ilgili müdahale yapamıyorduk ama artık yapacağız.  Artık herkes kendi iş kolunda, liyakat esasına dayalı ve eşit işe eşit ücret alacağı bir sistem kuracağız. Ağır işlerde çalışan temizlik işleri, fen işleri gibi çalışan personelimizin özlük haklarını vereceğiz. Önceliğimiz şuan bu arkadaşlarımızın haklarını vermek lazım. Sendikayla az süre içerisinde anlaşma yapılacak. Yani anlaşma yüzde 99 oldu, son rötuşlar atılıyor. Ben personel reformuna başlarken çok fazla arkadaşımız, ‘bu işin altından kalkamazsınız’ dedi ama beni bağlamaz. Biz doğru olanı yapacağız.”

HER AY 3 MİLYON FAİZ ÖDÜYORUZ
Belediyenin mali durumuyla ilgili de açıklamalarda bulunan Sandal, “Biz her ay, vergi dairesine, sigortaya, yaklaşık 1 milyon faiz ödüyoruz. Muhalefette olanlar bizi eleştirilenler bu kentte aylık 10 milyona yakın faiz ödüyoruz diyorlar mı? Ayda 1 milyon da oradan geliyor. Yani hiçbir şey olmasa bile ayda 3 milyon faiz ödeniyor.  102 milyonluk banka borcumuzun 55 milyonu ödenmiş ve Bayraklı Belediyesi bir kuruş kredi çekmedi. Piyasada bize iş yapan arkadaşlarımızın ücretlerinin yüzde 99’un ücretlerini ödüyoruz” dedi.

‘MECLİS ÜYELERİ ARKADAŞLARIMIZDAN MEMNUNUM’
Sandal Bayraklı Meclisi ile ilgili de, “Vergi ve sigorta borçlarımızın ödenmesi konusunda girişimlerde bulunuyoruz. Bu konuda Adalet ve Kalkınma Partili arkadaşlarımızdan destek alıyoruz.  Kendileri bu konuda pozitiftir. Muhalefetteki arkadaşlarımız da dahil meclis üyesi arkadaşlarımızdan memnunum. Aynı şekilde İlçe Başkanımız Pınar Susmuş ile de uyumlu çalışıyoruz. Kendisinden memnunum” diye konuştu.  

150 DÖNÜMLÜ ARAZİ ÜZERİNE…
Önem verdiği Çocuk ve Gençlik Parlamentosu projesini anlatan Sandal, “Doğançay’da bulunan 150 dönümlük arazimizde Çocuk Parlamentosu ve Gençlik Parlamentosu’nun temellerini atacağız.  Orada da mevzuata takılan bir konu var. Burada bir uygulama yapacağız. O çalışmaya da önümüzdeki günlerde başlayacağız. Asıl derdimiz bölgeyi temizlemek, bir nevi kentsel döşüm yapmak. Orayı da Disneyland gibi bir projesi yapmayı planlıyoruz” dedi.

SOSYAL HAYATTA HOŞ SOHBETİM VARDIR AMA…
Sandal, “Sosyal hayatında, hoş sohbetim vardır. İş noktasında aksi birisiyimdir. Bir işin zamanında doğru yapılması gerektiğini düşünüyorum. Kamunun parasını çok dikkatli harcarım. Kendi paramı değil ama. (Gülüyor)” dedi.