Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nda konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal AK Parti’yi sert sözlerle eleştirdi. Sandal,  “Bayraklı’daki depremzedelerin dertleriyle ilgili bir konuda oybirliği olmaması bizi üzdü. Rencide etti. Mağduriyetin hat safhada olduğu ilçe Bayraklı. Aslında bu sorun Bayraklı’da bu kadar kilitlenmişken arkadaşlar İzmir’e yayarak sorunu kilitlenmesine neden oluyorlar. Son amsel artışıyla parsel bazında 2, ada bazında 3 kat artış olacak. Siz yıkılan evlerin yerine 5 kat ev yaptınız. 8 katı 5 kata düşürdünüz! Biz meclis olarak üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Tek sorun imar artışı değil. 200 bin krediyle bu iş çözülmez. Bayraklı’y neden afet bölgesini olarak ilan etmediniz? Devletimiz selden mağdur olan yerleri afet bölgesi ilan etti. Bundan son derece memnunuz. Devlet üzerine düşeni yapmıştır. Peki Bayraklı’nın suçu neydi? Bu kadar gözyaşı, acı varken kaylıtsız ve duyarsız kalmanını nedinin anlamış değiliz” dedi.

FAİZ İNDİRİN ÇAĞRISI

Sandal, sözlerine şöyle devam etti:

“Gelin el birliğiyle ekonomik kriz yaşayan, maliyetler arttı. Çözüm sırası öbür tarafta. Biz üzerimize düşeni yaptık. Konutları yapın yapamıyorsanız 2 yıl ödemesiz, 18 ay taksitle, 400 bin kredi verin”

SOYER’DEN SANDAL’A TEŞEKKÜR

Başkan Tunç Soyer ise, “Serdar Başkan’a teşekkür ediyorum. En başından beri dirayetli bir duruşu var. Hemşirelerin hakları için uğraşıyor, çalışıyor. Bu kararın alınması nedeniyle kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.