Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ-  Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Bayraklı Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi’ (BAYSEM) televizyon kanalı TV BEK’in tanıtımı yapmak için toplantı düzenledi.

HAFTA İÇİ HER GÜN!
Salgınla birlikte öğrencilerin eğitiminin körelmemesi için bu uygulamayı hayata geçirdiğini kaydeden Eğitimci Osman Çağrı Şahin, “TV BEK 9.00 ile 11.00 saatleri arasında TV 35 kanalı aracılığıyla eğitim verecek. Şimdilik 8. ile 12. ve mezun öğrencilerine tüm branşlarda eğitim verecek. 28 haftalık bir süreç belirlendi. Her hafta içerisinde yaptığı rehberlik, psikolojik, programları olacak. Oyun programları olacak. 30’un üzerinde gönüllü eğitimci sürece katkı sürdüreceğini söyledi. Halen içerik hazırlamak, teknik konularda destek vermek isteyen herkese kapımız açık. TV 35, TÜSAT 4A, TURKCELL TV, D-SMART, Kablo TV ve sosyal medya üzerinden izleyebilirsiniz. Youtube kanalından öğrencilerimiz kaçırdıkları yerleri tek tek izleyebilirler” diye konuştu.  

“ÜCRET TALEP ETMEDEN PROJEYE DESTEK VERECEĞİMİ SÖYLEDİM”
TV 35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları ise, “Bir hafta deneme çalışmaları yaptık. Bayraklı belediyesinde çalışan personellerin inanılmaz donanımlı olduklarını gördük. Bu da bizim işimi kolaylaştırdı. Bu projeye hiçbir ücret talep etmeden destek vereceğimi söyledim. Bu işin temelinde, sevgi ve bir şeyler verme çabası vardı. Bu işin başarısı budur. Bu projenin birçok öğrencinin geleceğiyle ilgili çok önemli bir yer tutacağını düşünüyorum. Yayınlar sonunda öğrencilerimizin umutlarını yerine getirmesinde, biraz katkı sağlamak bizim en büyük mutluluktur” dedi.  

BU ALANDA BAŞARI SAĞLAMIŞ BİRİYİM
“Bizim projemizin sahipleri öğretmenlerimizdir” diyen Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Gündelik sohbetlerimizde, hep bazı değerlerden bahsederiz. Ülkemizden, bayraktan, Atatürk’ten bahsederiz. Ama her zaman bir adım geride dururuz. Akhisar’da stajyer  döneminde öğretmenlik yaptım. Bir Mardinli öğrencimiz vardı. İnşaatta yatan…Avukat olmak istiyordu. Biz bu çocuğu bir yıl eğitimi ücretsiz verdik. İşte o çocuk hayallerine ulaştı. İzmir’imizde o güzide okullara giden öğrencilerin en az yüzde 20’sine katkısı olmuş bir kurumdan geliyorum. Bayraklı’da, Karabağlar’da dershanelerin kurulmasına destek oldum. Çiğli’de biraz daha etkin çalıştım. Sadece yaptığımız işler bunlarla kısıtlı değil. Göreve geldiğimde BAYSEM’de eğitim binası çok kötüydü. Yayınları görünce kimyam bozuldu. Ama heyecanlı, yeni müfredatı bilen pırıl pırıl öğrenciler vardı. Ufak tefek değişiklikle BAYSEM’de 28’inci olmuş kişiye eğitim verdi. BAYSEM yüzde 10 binlik diliminde yer aldı. 24 Mahalleye 24 kreş açacağız. İzmir’in en büyük kreşini Bayraklı’ya açacağız”  dedi.   

ALTERNATİF BİR PROGRAM DEĞİL
Sandal konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“TV BEK bizim uzun süre düşündüğümüz bir projeydi. Önümüzdeki hafta 200’e yakın öğrencimize tablet dağıtacağız. Ama yeterli olmayacağının farkındayız. Bunun için TV BEK hayata geçirme kararı aldık. Beklentimizin çok üzerinde bir tepki alıyoruz. Büyüyerek öğrencilerimizin hizmetine sunacağız. Alternatif bir eğitim kanalı değildir. Mevcut eğitim sürecinin bir parçasında bir damla katkı koymayı hedefleyen gönüllü bir kuruluştur. Kesinlikle bakanlığın yaptığı programa bir alternatifi değil. Böyle bir cabamız da yok. Sadece bir damla da olsun destek olmak istiyoruz.”

HAYALİNİ KURDUĞUMUZ BAYRAKLI İÇİN ÇALIŞIYORUZ  
Bayraklı için projelerinin devam edeceğini kaydeden Başkan Sandal, “Bayraklı İzmir’in kurulduğu, unutulmuş bir kent. Yeni kent merkezi henüz onun için ciddi adımlar atılmadığı bir kent. Mükemmel bir kent. Biz BAYSEM öğretmenlerimizle neler yapabileceğimizi size sunduğumuzu güncellemiş olacağız. Bu kenti marka kent yapabilmek için, dünya çocuk ve gençlik kentti yaratacağız. Çocuklarımız, gençlerimizin hayallerini anlatacağı bir kent olacak. Hayallerimizde Bayraklı’ya kısa süre içerisinde başlayacağımız projelerin temellerini atacağız. Bu projeye destek veren herkese teşekkürü borç biliyorum” diye konuştu.   

Başkan Sandal, projeyi daha fazla kişiye ulaştırmak için vatandaşlardan destek çağrısında bulundu.