GÜNDEME BAKIŞ – Pandemi sonrası belediye gelirlerinin azaldığını, depremle birlikte daha zor bir süreçten geçtiklerini anlatan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, belediyedeki israfı önleyerek borçları zamanında ödediklerini ve geçmiş döneme göre 10 kat fazla iş yaptıklarını söyledi. Başkan Sandal, israf konusunu ilk gündeme getirdiklerini birilerinin buna inanmadığını ancak gelinen nokta bu durumun ne kadar önemli olduğunu ortaya çıktığı belirtti.

YÜZDE 80 AZALDI!
Başkan Sandal, “Doğrudan temin yöntemiyle işlerin verilmesi bizim dönemimizde yüzde 80 azaldı. Bunu sıfıra yaklaşacağız. Temel ihtiyaçlar açık ihalelerle yapacağız. Herkese açık. Canlı yayınlanacak. Mesela belediyenin kırtasiye ihtiyacını toptan alacağız” dedi.

KREDİ YETKİSİ ALDIK KULLANMADIK
Meclisten geçtiğimiz süreçte kredi kullanmak için yetki aldığını ancak bunu kullanmadığını vurgulayan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Krediyi kullanmadık. Pandemide, depremden sonra kullanmadık! 2020’yu bu şekilde kapattık. 7 bin yurttaşımızdan emlak vergisini almadık. 12 milyon kredi borcumuz olmasına rağmen krediyi kullanmadık. Buna karşın personelin maaşını zamanında ve tam olarak ödedik, ödeyeceğiz. Geçmiş döneme göre 10 kat fazla iş yaptık. Bunu nasıl başardık? İsrafı önledik, önlüyoruz. Attığımız her adımı önceden hesaplıyoruz. Bir kuruşun boşa gitmesine gönlümüz razı gelmez. Buna izin vermeyiz. Geçtiğimiz aralık ayında 35 milyon TL ödememiz vardı. Bunu hallettik. Piyasaya 8-10 milyon borç kaldı. Onu da ödüyoruz” dedi.  

İZMİR MODELİ
Başkan Sandal; Adalet, Mansuroğlu, Osmangazi Mahalleleri İzmir modeliyle yeniden inşa edileceğini, bununla ilgili çalışmalarının sürdüğünü, netleştikten sonra kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade etti.