GÜNDEME BAKIŞ - Kiraz Belediyesi ilçede bulunan 65 yaş üstü vatandaşlara ve yemek yapamayacak durumda olanlara yemek dağıtımı yapıyor.  İlçede uzun zamandır yapılan sıcak yemek dağıtımı Ramazan ve Pandemi sebebiyle 2 öğüne çıkartıldı. Kiraz Belediye Başkanı Ak Partili Saliha Özçınar da kolları sıvadı, 284 hane için yemek yaptı.

MASKE VE ELDİVEN KULLANDI!
İlçede dağıtılacak olan yemekleri kendi elleriyle yapan Özçınar yemek yaparken maske ve eldiven kullandı. Özçınar domates doğrarken çekilen fotoğraflarını sosyal medya hesapları üzerinden paylaştı. Özçınar paylaşımına “284 haneye her gün sabah ve akşam olmak üzere sıcak yemek ulaştırıyoruz. Bugün de kendi ellerimle yaptım. Afiyet olsun” notunu düştü. 

MUTLU OLUYORUM...
Gündeme Bakış'a konuşan Başkan Özçınar, "Biz Ramazan ayı kapsamında sıcak yemek dağıtımına kaymakamlığımızı da dahil ettik. Bizdeki sayı biraz daha düşüktü, kaymakamlığımızdan yapılan ilavelerle 284 haneye çıktı. Bizim çok uzak olan köylerimiz var, bazı köylerimiz 2,5 saat uzaklığında. Yemeği miktar olarak fazlalaştırdık, hem sabah hem de akşam olarak yetecek yemek dağıtımını sağladık. Bugün yemek ekibini ziyarete gitmiştim. Benim içinde güzel bir anı oldu. Hem personelimize yardımcı oldum hem de vatandaşlarımıza yemek hazırlamış oldum. Zor bir süreçten geçiyoruz. Bu süreçte hepimiz biliyoruz ki hastalığın siyasi görüşü yok. Birlik ve beraberlik içinde zor süreci aşacağız ve güzel günlere birlikte ulaşacağız. 65 yaş üstü yemek yapamayacak yaşlılarımıza yemek göndermek benim için ayrı bir mutluluk oldu. Ben normalde de yemek yapmayı çok seviyorum. Yemek yaparken doyanlardanım. Her sene Ramazan ayında çeşitli programlarımız, iftarlarımız olurdu. Pandemi sebebiyle maalesef bu yıl iftarlarımızı yapamıyoruz. Vatandaşlarımızın sağlığı için yapamıyoruz. Benim de annem ve oğlum var evde, onlar da oruç tutuyor. Onların iftar yemeğini de her gün ben yapıyorum. Kiraz’da dağıtılacak olan yemek menümüzde etli nohut yemeği, pilav, salata ve çorba vardı. Doğradığım domateslerin bir kısmı yemeğe katmak için, bir kısmı da salata içindi" dedi.