Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ – Türkiye’nin cennet köşelerinden Çeşme, her yıl yerli-yabancı milyonlarca turiste ev sahipliği yapıyor. Vatandaşlar, her biri doğa harikası olan plajlara giderek keyifli dakikalar geçiriyor.

ILICA PLAJINDA DEVRİM
Ilıca Plajı için önemli bir kararın altına imza atan Çeşme Belediyesi, ilk olarak buradaki şezlong ve şemsiyeleri kaldırdı ve halk plajını halka açtı. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’dan önemli bir hamle daha geldi. Oran, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ait plajların Çeşme Belediyesine devredilmesini istedi.  

EN İYİ PLAJ SEÇİLDİ
Başkan Oran, Milli Emlak’tan kiralayarak, belediye kuruluşumuz Çeştur işletmesi ile halkın hizmetine ücretsiz sunulan Ilıca Plajı’nın Türkiye’nin en iyi halk plajı seçildiğine dikkat çekerek, “7 / 24 büyük özveriyle çalışan emekçi kardeşlerimle  gözümüz gibi baktığımız, her gün binlerce kişiyi misafir ettiğimiz, Ilıca plajımız bizim vitrinimiz, hizmet anlayışımızın da iddialı bir referansıdır. Bu hizmet anlayışımızı Çeşme’nin dört bir yanındaki plajlarımıza da taşımak, denizlerimizi ve kıyılarımızı halkın kullanımına açmak, sahip olduğumuz güzelliklerin toplumun her kesimince ulaşılabilir olmasını sağlamak istiyoruz. Bunun için de  Boyalık, Altınkum, Deliklikoy, Ada Yalı gibi halk plajlarının Çeşme halkının temsilcisi olan Çeşme Belediyesi’ne devredilmesini istedik” dedi.

SİYASET ÜSTÜ BİR KONU
Bunun siyaset üstü bir konu olduğunu, bakanlıkların bu konuda hassas davranacağını beklediklerini vurgulayan Başkan Oran, “Gerekli başvuruları yaptık. Olumlu bir dönüş olacağını düşünüyorum” diye konuştu.