GÜNDEME BAKIŞ - Başkan Oran geçtiğimiz meclis AK Partili meclis üyesi  Aydoğdu ile yaşadığı tartışma sonrasında meclisi düzeni ile ilgili yönetmeliği okuttu. Öte yandan Başkan Oran MHP görevini bırakan Çeşme İlçe Başkanı Gazi Fildir’e de ‘siyaset nezaket işidir’ diyerek teşekkür etti.
Geçtiğimiz ekim ayı ikinci birleşiminde Başkan Ekrem Oran ile AK Partili Namık Aydoğdu arasında çıkan tartışma sonrası Başkan Oran Aydoğdu’yu meclisten dışarı çıkartmıştı. İşte yaşanan bu olayın ardından Başkan Ekrem Oran kasım ayı meclis toplantısı öncesi  ‘gördüğüm lüzum üzerine’ diyerek, Belediye Meclisi Çalışmalar Yönetmeliğinin görüşmeler ve yönetim başlıklı 11. ve 12. Maddelerinin okunmasını istedi.

MECLİSE 10 DAKİKA ARA
5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18.maddesinin ( b ) bendi  ve Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 36.maddesi gereğince Birimler arası ödenek aktarması yapılması konusunun görüşülmesi, için Başkan Oran, meclise 10 dakika ara verdi. 7 Milyon 700 bin lira aktarılması  komisyondan  ve meclisten oy birliği ile geçti.
Ilıca Mahallesi Punta Mevkii 7747 ada 9 parselde kayıtlı taşınmaz toplam 617,00 m2 olup, Çeşme Belediyesi adına kayıtlı 163/617 hisse karşılığı 163,00 m2’nin 5393 sayılı Belediye Kanununun 18.maddesinin ( e ) bendi gereği satışının yapılması oy birliği ile kabul edildi.
Konu hakkında bilgi veren Başkan Oran, “Dekat ile küçük liman arasında bir parsel 163 m karesinin satışı için oylamayı yapıyorum, oy birliğiyle kabul edilmiştir.
Çeşme İlçesi Reisdere Mahallesi  22 O III paftada 1/1000 ölçekli Reisdere  Uygulama İmar Planı kapsamında 4419 ve 4420 adaların güneyinde yer alan dere güzergahının İzsu Genel Müdürlüğü görüşü çerçevesinde ıslahına ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi ile ilgili İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi,için de meclise bir kez daha 10 dakika ara verildi ve oy birliğiyle önerge meclisten geçti.

“SİYASET NEZAKET İŞİDİR”
Milliyetçi Hareket Partisi Çeşme İlçe Başkanı Gazi Fildir’in ilçe başkanlığında yarıldığını hatırlatan Oran şunları kaydetti, “Siyaset nezaket işidir  ilk günden bu yana nezeketini koruyan Gazi Fildir’e teşekkür ederim, kendisine sivil hayatında sağlık ve başarılar diliyorum” dedi.