Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından planlanan Çeşme Projesi’ne yönelik açıklamalarda bulundu. Bakan Mehmet Nuri Ersoy ile toplantı gerçekleştirdiklerini, yapılan toplantıda projeye ilişkin taleplerini ilettiğini kaydeden Oran, taleplerinin olumlu karşılandığını belirtti. Oran yaptığı açıklamada, “Çeşme’nin doğasını ve değerlerini koruyarak, Çeşme’nin turizmini 12 aya çıkartacak, Çeşme’de istihdam yaratacak, Çeşme’yi betonlaştırmayacak her türlü projenin arkasında olmak belediye başkanı olarak benim boynumun borcudur. Bizim başka sektörümüz yok sadece turizmimiz var. Biz masaya oturduğumuzda ben ilk olarak hemşerilerimin mallarının üzerinden acele kamulaştırmaların kaldırılmasını istedim, ‘mağduriyetleri 18 uygulamasıyla ama trampayla çözün, acele kamulaştırmalara biz karşıyız’ dedim. Bunu Sayın Bakanımız kabul etti ve kaldırdı. İkincisi biz betonlaşmaya karşıyız dedik; yoğunluk ve yüksek kat istemediğimizi söyledik, bunların da olacağı söylendi. Suyumuz az, suyumuzdan size veremeyiz dedik; ters ozmozdan bahsedildi. Su kaynaklarımız oradan geçiyor, İZSU’yumuz, barajımız zarar görür dedik, onunla ilgili gerekli önlemleri alacaklarını söylediler” ifadelerini kullandı.  

“SANAYİ SİTESİ VE LOJMAN OLMALI” 

Proje kapsamında sanayi sitesi ve lojmanlara yer verilmesi gerektiğini anlatan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, “Benim sanayi sitem yok Çeşme’de, yok denecek kadar küçük ve sıkışmış… Alaçatı Küçük ve Büyük Sanayi konutların içinde sıkışmış kalmış, Bakanlıkla yapılan görüşmede, ‘benim sanayi sitesine ihtiyacım var, sanayi sitesi bölgesi lekelememiz lazım muhakkak ve belediye kanununda benim sanayi sitesi yapmak görevimdir’ dedim; onunla ilgili çalışmalar da devam ediyor. Lojman sorunlarından bahsetti turizmciler, bu yeni yapılacak otellerde lojman lazım. Evet lojman lazım ama mevcut Çeşme’de yapılmış oteller, Altınkum, Şifne bölgesinde yapılacak oteller içinde lojman ihtiyacımız var, bunları da göz önüne almamız dedim; bu da takdir gördü. Şimdi projeyi bekliyoruz” diye konuştu.   

“AVAM PROJEYİ GÖRDÜK” 

Oran, “Bir avam proje gördük ama üzerinde birçok düzeltme, eleştiri oldu. Tekrar göreceğiz. Tekrar ediyorum; Çeşme’nin doğasını ve değerlerini bozmadan, Çeşme’yi betonlaştırmadan, Çeşme’nin sezonunu uzatacak ve Çeşme’de istihdam yaratacak altyapı sorunu yaratmadan bunları çözecek projelere destek olmak Çeşme Belediye Başkanı olarak benim görevimdir” dedi.