GÜNDEME BAKIŞ- Çeşme Belediyesi İller Bankası’ndan gelen gelirini arttırmak için harekete geçti. Son verilere göre 44 bin 399 nüfusa sahip Çeşme'nin nüfusunun 50 bine ulaşması halinde İller Bankası’ndaki payı önemli bir oranda artacak.  

BAŞKAN ORAN’DAN ÇAĞRI: ‘SEVGİ EMEK İSTER, HAYDİ GÖREVE’
5 bin 601 kişinin birinci ikametgahlarını ilçeye alması halinde hedeflediği orana ulaşacaklarını kaydeden Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, vatandaşlara çağrıda bulunarak, “Nüfusumuz 50 binin üzerine çıktığında, belediye personelinde norm kadro sayısı artarak, personel sayımız daha kaliteli hizmet verebilecek sayıya ulaşacak. Ayrıca genel bütçe gelirlerimiz artacak ve ekonomik olarak daha da güçleneceğiz. Bunun için sadece 5 bin 601 Çeşme sevdalısı hemşehrimizin birinci ikametgahlarını Çeşme'ye aldırması gerekiyor. Sevgi emek ister, haydi göreve” dedi.  

‘ÇEŞME KART GELİYOR’
Çeşme Belediyesi,  ilçedeki nüfus oranını artırmak için ‘Çeşme Kart’ projesi hayata geçirmeyi hedefliyor. İlçede birinci ikametgahları olanlara verilecek bu kartla birlikte vatandaşlara avantaj sağlayacak uygulamalar hayata geçirilecek.