GÜNDEME BAKIŞ – Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, geçtiğimiz yıl kaybolmaya yüz tutmuş karakılçık buğdayı tohumunu geri almak ve mahsulü satın olmak şartıyla 60 çiftçiye dağıttı. Çiftiçilere ortalama 50 kilogram tohum verildi.

YAKLAŞIK 15 TON

Aradan geçen yaklaşık bir yıllık süreçte Başkan Oran sözünü tuttu ve çiftçilerden yaklaşık 150 ton karakılçık buğdayı satın aldı. Alınan bu buğdaylar şimdi Çeşme Belediyesi’ne ait fırında karakılçık ekmeğine dönüşmeye başladı.

ÖNLÜĞÜ GİYDİ, FIRINA GİRDİ

Başkan Oran, önlüğü taktı ve belediyeye ait fırına girerek ilk karakılçık ekmeğini üretti. GÜNDEME BAKIŞ’a konuşan Başkan Oran çok mutlu olduğunu, emeklerinin karşılığını aldıklarını belirterek, “Geçtiğimiz yıl Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in Seferihisar’da başlattığı karakılçık buğdayımızın tohumunu köylülerimize dağıttık. 60 kişiye 50 kilogram tohum verdik. Tarlası büyük olanlara daha fazla dağıtıldı. Bunu yaparken de satın alma garantisi verdik ve ‘Hasattan sonra verdiğimiz kadar tohumu sizden alacağız’ dedik ve bunu yaptık. Bu yıl 150 ton karakılçık buğdayını üreticimizden aldık. Bu yıl 90 kişiye tohum verdik. Şimdi her gün fırınımızda 100 ekmek üretiliyor. Bir kilogramlık ekmekler...  Sadece Çeşmemizde satılıyor. Kokusu, tadı enfes…Fabrikamızda ekşi mayayı da kendimiz üretiyoruz.  Hepimize hayırlı, şifalı, bereketli olsun” dedi.