GÜNDEME BAKIŞ - Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Altın Yunus Mahallesi'nde elektrik hatlarını yer altına alan müteahhidin, yolları kazdığını, belli noktalarda hatları dahi yerin altına almadan, yolları kazılmış halde bıraktığını söyledi. Altın Yunus Mahallesi'nde canlı yayın yaparak sitem eden Başkan Oran, "Yeryüzündeki cennet Çeşmemizin Altın Yunus Mahallesindeyim. Ben bugün bir kurumu size şikayet edeceğim. Kasım ayında kazı izinlerini belediyemizden alan, elektrik hatlarını yerin altına alma amacıyla kazı yapan bu kurumun müteahhidi Kasım ayından beri kazdığı bu yolları elektrik hattını da bazı yerlerde yerin altına almadan bırakmış durumda. Belediyemiz bu kuruma 490 bin TL ceza kesti ama yetmiyor. Kurumun müteahhidi bu kazıları yaparken pis su borularını kırmış, su borularını koparmış" dedi. 

"CANIMIZA TAK ETTİ"
Firmaya belediye tarafından ceza kesildiğini, kazılan yolları da kendisinin kapatacağını kaydeden Oran, "Çeşme'de 2022 yılında bize verdikleri görüntü bu. Defaten kendilerini uyardık, 'Bize bu zulmü yapmayın' dedik. Cezalarını da kestik ama ben bu sıkıntılarını halkım ve Çeşme ailemle paylaşıyorum. Yeteri kadar sabrettik. Elektrik ile ilgili kurumu halkımıza şikayet ediyorum. Çeşmelilere bu zulmü yapmaya hakkınız yok. Müteahhidiniz batmış olabilir, ekonomik sıkıntı olabilir ama insanları bu şekilde bırakamazsınız. Bazı yerlerde belediyemizin bu kazıları yaptığıyla ilgili yazıları okuyorum, kazıları yapan da bu şekilde bırakan da bellidir. Kendilerini uyardık, bir an evvel kapatın! Kapatmazsanız biz altyapı tadilatını yaptıktan sonra kapatacağız ama Altın Yunus ve Alaçatı Mahallelerimizde bu sıkıntıları çok ağır bedel ödeyerek Çeşme halkı çekiyor, artık canımıza tak etti" ifadelerini kullanarak, insanların evlerine dahi girerken zorlandığını aktardı. 

"ARTIK YETER"
Oran, "Cezayı yazdık, burayı kapatacağız. Elektrik hatlarını yer altına alma yetkimiz yok, biz alındığı kadarıyla örteceğiz ve mahallelerimizi sezona hazırlayacağız. Ben 'Artık yeter' diyorum ve Çeşme Belediye Başkanı olarak bizi bu hale getirenleri halkıma şikayet ediyorum" dedi.