Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – Çeşme Belediyesi, çok konuşulacak bir projeyi hayata geçirmek için çalışma yapıyor. Belediye, gecekondu engelleme yasasına göre ihtiyaç sahipleri için Reisdere ve Şifne Mahalleri arasına toplu konut yapacak.

TUNÇ BEY’İN DESTEĞİ İLE…
Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in desteği ile bu projeyi hayata geçireceklerini belirterek, “Çalışmalarımız sürüyor. Çeşme’nin en büyük sorunu toplu konut. Büyükşehir ile beraber gecekondu engelleme yasasına göre toplu konut yapacağız. Reisdere ve Şifne Mahalleri arasında Çeşme Belediyesi’ne ait bir alanda bu projeyi hayata geçireceğiz. Daha önce bununla ilgili bir kooperatif kurulmuş. Ama yasaya uygun üyeler kaydedilmemiş” dedi.

GÖREVE GELİR GELMEZ…
Başkan Oran, sözlerine şöyle devam etti:
“Göreve gelir gelmez belediye meclisinde belediye başkanına verilen yetkiyi kaldırdık. Beyefendiler yürütmeyi durdurma kararı almak istediler, ama mahkeme itirazı reddetti. Kanun çok açık, biz kanunu uygulayacağız. Kooperatif aracılığıyla toplu konutları ilçemize kazandıracağız”

Konutların Çeşme’nin yapısına uygun şekilde inşa edileceği tek ya çift katlı olacağı belirtildi.