Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Çeşme Belediyesi Ekim ayı olağan meclisi birinci otumu Başkan Ekrem Oran idaresinde gerçekleştirildi. Oran, meclise ilçede yapılan çalışmalarla ilgili bilgi vererek, “Ovacıkta kanalizasyon çalışması başlıyor, Germiyanda’da başlıyor, kanalizasyon sorunu paket arıtmayla çözülecek. Çeşme’mizin belli arıtması oraya gönderilecek, Ovacık’ta buraya bağlanacak. Paket arıtmayla Ovacık’ı kanalizasyona kavuşturmuş olacağız. Sistem, arıtılmış suyu dereye veriyor. Ovacık’ta ciddi bir tarım söz konusu, bu suyun tarımda kullanılması konusunda iZSU ile çalışmalarımız var. Zaten derenin sonunda bizim derin deşarj pompalarımız var, gerekirse daha derine de verebiliriz ama iyi arıtılırsa bu su tarımda kullanılabilecek. Çeşme’mize, Ovacık’ımıza hayırlı olsun” dedi.   

“İZMARİT ATANA PARA CEZASI” 

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, plajlara izmarit atmanın maddi yaptırımı olması gerektiğine dikkat çekerek, “Plajlarımızı, özellikle halk plajlarımızı mümkün olduğu kadar temizliyoruz fakat sigara izmaritleri plaj temizleme makinelerine girmiyor. Bunun için vatandaşa ciddi bir yaptırım uygulayacak şekilde para cezasını ilgili komisyona götürüyoruz” diye konuştu. İlgili önerge Plan ve bütçe komisyonuna oybirliğiyle sevk edildi.  

ÇEŞME’YE MEZBAHA MÜJDESİ 

İlçede mezbaha olmadığını bu sebeple kesimlerin büyük çoğunluğunun kaçak olarak yapıldığını belirten Oran, “Belediyemize ait bir alanda taşınabilir ve nezih bir mezbaha kuruyoruz. Bu portatif bir mezbaha olacak. Germiyan Köy merkezi büyürse biz bunu alıp başka yere götürebileceğiz. Ben başka ilçelerde de gördüm. Kendi kendimize yetmek ve üretmenin  ne kadar önemli olduğunu pandemide gördük. Çeşme’de birçok üreticimize dokunduk, Kavunu, sakız enginarını tarlada bırakmadık. Buğday 2 buçuk lirayken biz Karakılçık buğdayını 5 liradan aldık, biz 5 liradan alınca tüccar da geldi 6 liradan aldı, biz piyasada fiyat belirledik.  Yöremizin koyunlarını, hayvancılığı da destekleyeceğiz. Hayvancılığı desteklerken, biz kendi ilçemizde artık kaçak kesim yapılmasını istemiyoruz. Mezbaha olmadığı için ya hayvanlar başka ilçeler gidecek ya da kaçak damlarda kesilecek. Biz kanuni kesim yapılacak şekilde mezbahamızı planlıyoruz” açıklamasında bulundu.  

Başkan Oran, Çeşme’nin 1/1000’lik K alanlarının belirlenmesine yönelik ilgili komisyonların çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.  

Bütçe görüşmelerinin de gündeme geleceği Ekim ayı ikinci meclisi, 15 Ekim saat 14:00 olarak belirlendi.