Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Millet Bahçesi'nin inşaatının başladığını belirterek, öngörülen bitiş süresinden önce tamamlanacağını anlattı. Koştu, "Millet Bahçemizin inşaatı başladı. 2. ihale oldu, ihale süreci tamamlandı ve temel atıldı. Biz işimize başladı, iş bitiş süremiz 500 gün ama biz daha önce bitirip teslim etmeyi düşünüyoruz. Herhangi bir sıkıntı gözükmüyor şu anda. Maliyetler arttı, 1 yıl içinde değişen maliyetlerden dolayı ilk ihalenin neredeyse 2,5 katı kadar bir rakamla 2. ihale gerçekleşti. Açılan davalar yüzünden maddi anlamında devletimiz zarar çekti. İnşallah bunu telafi edeceğiz. Millet bahçesini hizmete açacağız. Biliyorsunuz bölge kentin tam ortasında, hem sosyal anlamda hem trafik hem de otopark başta olmak üzere birçok sorunu çözecek bir projeyi hayata geçireceğiz" dedi. 

"ESNAF ÇARŞISI SÖZÜMÜZÜ TUTTUK"

Millet Bahçesi'nin hemen yanında esnaf çarşısı projesinin hayata geçtiğini dile getiren Koştu, "Esnaflarımızla ilgili açılan davalar kapsamında, çünkü planlara da dava açmıştı İzmir Büyükşehir Belediyesi, orada da yine mağduriyet yaratan davaları açanlar oldu. Bizim esnafa 'Esnaf çarşısı' sözümüz vardı. Biz ona başladık, çünkü herhangi bir engel ya da mahkeme hükmü kalmadı. Millet Bahçesi gibi Bergama Belediyesi olarak biz de Esnaf Çarşısı projemize başladık ve Millet Bahçesinin yanı başında. İnşaatı başladı inşallah çok yakın bir zamanda yapıp bunu esnafımıza arz edeceğiz" diye konuştu. 

"TAKDİRLE KARŞILANDI"

İlçe sakinlerinin gelişmelerden memnuniyet duyduğunu kaydeden Koştu, "Millet bahçesinin, esnaf çarşısının başlamış olması memnuniyetle karşılanıyor. Herkes tarafından takdirle karşılanıyor. Bir an önce bitmesi için de bize telkinler geliyor. Biz de bunlardan memnuniyet duyuyoruz. Bu demek oluyor ki, biz doğru bir proje yapıyoruz. Ben bugüne kadar sokakta 'Bunu neden yapıyorsun, yapmamalıydın' diyen tek vatandaşla karşılaşmadım. Bilakis partimize oy veren ya da vermeyen fark etmez, herkes tarafından doğru bir proje olduğu tasdiklenmiş oldu" ifadelerini kullandı. 

"ARSA ÜRETTİK"

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, ilçede sosyal konut projesi kapsamında bin konut yapılacağını aktararak, "Biz çok önceden toplu konut için çalışmalarımızı başlatmıştık. Arsa konusunu çözmüştük. Bununla ilgili Ankara'da TOKİ ve Milli Emlak'ta çok mesaimiz oldu. Onun da meyvesini topluyoruz. Şu anda hazır bir arsamız var, Cumhurbaşkanımızın duyurmuş olduğu TOKİ sosyal konut projesi kapsamında 500 tane Bergama için konut açıklanmıştı lakin birkaç gün sonra görüşmelerimizin ardından arsamız da hazır olduğu için biz konut sayısını bine çıkartmayı başardık. Eğer arsa üretmeseydik, arsa sorununu daha önceden çözmemiş olsaydık bunu yapma imkanımız yoktu. Bin tane konut şu anda Bergama'da programa alındı" dedi. 

"EVLER BERGAMA'NIN EN GÜZEL MAHALLESİNDE"

Anahtar teslimi yapılmak üzere olan TOKİ 1. etap projesine yönelik de bilgi veren Koştu, "Bergama'da yapılan TOKİ 1. etap konutları Bergama'nın en prestijli, en güzel mahallesinde. Harika bir lokasyona sahip. Yapılan evleri vatandaşlar da gelip, gördü. Herkesin fikri aynı, biz bu evleri özel sektöre yaptırsak bu kadar güzel ve kaliteli ev yaptıramayız. Bu fiyata zaten mümkün değil. Kalite, sağlamlık, içindeki malzeme, çevre düzeni planları her şeyiyle 4 4'lük yapılmış bir TOKİ projesi. Bundan sonra gelecek konutlar da hemen bu arsanın devamındaki lokasyonda inşallah yükselecek" açıklamasında bulundu.