Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Bergama Belediye Başkanı AK Partili Hakan Koştu, ilçede yapılacak ikinci etap TOKİ konutları sayısının 500'den bine çıktığını açıkladı. Birinci etap TOKİ konutlarının bittiğini ve anahtar teslim hale geldiğini kaydeden Koştu, "Bizim 274 tane bitmiş, önümüzdeki günlerde anahtar teslimini yapacağımız TOKİ'miz var. Birinci etap tamamlandı. Bu bitmeden biz ikinci etabın çalışmaları için Ankara'da görüşmelere başlamıştık. Bergama'da çok değerli bir hazine arazisi var, şehir merkezinde birinci etabın yanında bulunan bir arazi. Bu arazinin hazineden TOKİ'ye geçişi ile çalışmalarımızı geçtiğimiz aylarda tamamlamıştık. Geçtiğimiz hafta içinde Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu 250 bin konutluk TOKİ de Bergama'da yer aldı" dedi. 

"ARSANIN VARLIĞI ÇOK ÖNEMLİ"

AK Partili Koştu, bir ilçeye TOKİ konutlarının gelebilmesi için öncelikle o ilçedeki arsa sorunun çözülmesi gerektiğini anlatarak, "Öncelikle bu arsanın varlığı çok önemli, çünkü TOKİ'nin bir yerde açıklanabilmesi için önce arsanın varlığından söz etmek gerekir. Bu arsa yaklaşık 325 bin metrekarelik bir arsa, Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan çok değerli bir arsa. Geçtiğimiz günlerde 500 konut açıklandı ama bu Bergama'nın ihtiyacını karşılamayacaktı, hemen ardından ilaveler oldu, Ankara'da açıklamalar yapıldı. Bu ilaveler içinde Bergama'ya 500 artı 500 konut geldi. Bergamamıza hayırlı olsun" açıklamasında bulundu.

"KONUT SIKINTISI VAR"

Yapılan sosyal konut hamlesiyle konut fiyatlarının da düşeceğini aktaran Koştu, "Bergamalı hemşerilerimizle bu konularda sürekli istişare ediyoruz. Biz hep sokaktayız, vatandaşımız TOKİ konutlarını ısrarla istiyordu, bekliyordu. Biz göreve geldiğimizde birinci etabı başlattık ve bitirdik. O yüzden bundan sonraki etaplar çok daha kıymetli bizim için. Bergama hem tarihi hem de tarımsal araziler arasında kalmış, sıkışmış bir durumda, arsa fiyatları çok yüksek ve konut sıkıntısı var. Konut sıkıntısı sadece Bergama'da, İzmir'de, Türkiye'de değil tüm dünyada yaşanıyor. Böyle bir sıkıntı var. Bu hamleyle bir nebze olsun Bergama'da bunu gidermiş olacağız. Konut fiyatlarındaki tansiyonu da düşürmüş olacağız" ifadelerini kullandı.

"VATANDAŞ HESABINI YAPMAYI BİLİYOR"

CHP kanadından gelen enflasyon artışı oranında aylık ödemelerin güncellenmesine yönelik eleştirileri de değerlendiren Koştu, "Bergama'da kesinlikle herhangi bir tereddüt yok. Hemşerilerimiz ısrarla bu şartlar dahilinde bu konutlardan istiyor. Zaten önümüzdeki günlerde  başvurularda da göreceksiniz, hem Bergama'da hem İzmir'de vatandaşın nasıl talep ettiğini. Vatandaş hesabını, kitabını yapmasını biliyor. Şu an dünyada bir enflasyon söz konusu tabi ki fiyatlar değişiyor, giderler değişiyor, sabit ücretler değişiyor ama değişen dünyaya herkes ayak uyduruyor. Bu şartlar altında bu evlere sahip olmak istiyor vatandaşımız. Talep çok fazla, Bergama'da çok fazla, önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz kaç başvuru yapılmış. Piyasa koşullarında bu imkanlarda konut bulmak hiç kolay değil" dedi.