GÜNDEME BAKIŞ  - Bergama Belediye Başkanı AK Partili Hakan Koştu, “Planlar bir ay önce askıya çıktı. Dün son günüydü. Birilerine dilekçe verdirerek, uzman ellerle tarafından hazırlanan itirazlar kaymakamlığa verildi. Bu süreci geriye çekmek için çelme takma operasyondur. Şuana kadar 4 dilekçe vardı. Vatandaştan ya da esnaftan itiraz gelmedi. Yani konunun birinci muhatabından itirazlar gelmedi” dedi.

BÜYÜKŞEHİR'İN İTİRAZI BENİ HEM ŞAŞIRTTI HEM DE ÜZDÜ
Bunun yanı sıra Büyükşehir’in de planlara itiraz ettiğini ifade eden Başkan Koştu, “Tunç Bey bir ay önce Bergama’ya geldiğinde bu konu ile görüştük. Bu planla ilgili görüşünüzü olumlu verirseniz sevinirim’ dedim. Kendisi ilgileneceğini söyledi. Ama sonuç böyle gelince üzüldüm açıkçası.. Bu çok önemli bir konu. Bergama’da ben de Cumhuriyet Halk Partisi de Tunç Bey de oy alıyor. Para harcamadan gerçekleştireceğimiz bir projedir. Bu projede ağaçlar dikilecek, yollar genişletilecek, ağaç sayısı artacak, çocuk parkları, yürüyüş alanları, bisiklet yolu olacak. Sosyal donatıları da yer alacak. Orda kötü görüntü olan binaları, esnaf dükkanlarını bir alanda toplayacağız. Böyle bir projeye Büyükşehir'in itiraz etmesi beni hem şaşırttı hem de üzdü. Böyle önemli bir projeye itiraz edeceklerini beklemiyordum.”

DAVA AÇILMAMASINI UMUT EDİYORUM
Projede 57 bin metrekarelik yeşil alan olduğunu kaydeden Koştu, Büyükşehir ve odaların konuyu mahkemeye taşımaması yönünde temennide bulundu. Koştu, “2 bin metrekarelik Fuat Olgan Parkı bulunuyor. Bu parkı ticari alana çevirdik. Neden çevirdik? Burada 57 bin metrekare bir alanı yeşil alana çevirdik, 2 bin metrekare de ticari alana çevirdik. Stadyum etrafındaki kötü durumda olan dükkanları alıp, bu bahse konu alanda esnaf çarşısı yapacağız. Sit alanı olduğu için zaten iki kattan fazla imar verilmiyor. Pasaj türü bir esnaf çarşısı olacak. Bu yeşil alan yok ediyorsunuz diye dava açma süreci içerisindeler. Büyükşehir itirazda bulundu ama umarım dava açma sürecine dahil olmaz. Projeyi geri bırakma, öteletme yönünde umut ediyorum ki ne odaların ne de Büyükşehir’in dava açmaz. Çünkü burada yapılan iş doğru bir iştir. Şehir planları kaidelerine uygundur. Biz burada çok daha büyük bir yeşil alanı ilçemize kazandırıyoruz” diye konuştu.