Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkan Danışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Bornova ilçesinde bir dizi program yapmıştı. Kapalı bir toplantıda konuşan Özkan’ın demografik yapıyla ilgili verdiği istatiksel bilgiler tartışma yaratmıştı. Özkan sosyal medya hesabından, “Piro Sezer küçüktür ama mide bulandırır. Bu hadsiz, bir provokatör ve yalancı. Ayrımcılık, nefret suçu içeren uydurmalarını reddederim. Ne bu tür bir konuşmam ne sözüm ne de düşüncem yoktur. Kendisi hakkında yasal işlemleri başlattım. Ağalarını da uyarırım” açıklamasında bulunmuştu. 

İYİ NİYETLİ DEĞİL

Buca Belediye Başkanı CHP’li Erhan Kılıç, Tuncay Özkan’ın konuşmasının farklı şekilde yorumlanmasının iyi niyetli bir durum olmadığını belirtti. Kılıç, “Tuncay Özkan’ın o toplantıda söylediği sözler belli. Zaten bu konuda kendisi de bir açıklama yaptı. İzmir’de yaşayan tüm değerlere sahip çıkılması gerektiği, vatandaşların değerlerine sahip çıkılması gerektiği yönünde bir konuşması var. Bu konuşmayı alıp farklı şekilde yorumlamak iyi niyetli bir durum değil. Kimin böyle yorumladığını da bilmiyorum. Özkan’ın söylediklerinin tam tersi ortaya atılıyor” dedi.  

“HİZMET EDEBİLMEK İÇİN BİLMENİZ GEREKİR” 

Kenti ve ülkeyi yönetenlerin, ihtiyaçları doğru şekilde tespit edebilmesi ve bu doğrultuda yetkin hizmetler üretebilmesi için o kentte yaşayan çocuk sayısından, hayvan sayısına, yeşil alandan, ağaç sayısına kadar bilmesi gerektiğinin altını çizen Kılıç, hizmetlerin ancak bu bilgi doğrultusunda sağlıklı üretilebileceğini dile getirdi. Buca Belediye Başkanı Kılıç, “Buca’da, Bornova’da, Konak’ta ya da başka bir ilçede başka bir şehirde yaşayan Alevi, Kürt, Sunni her vatandaşın ihtiyaçlarının karşılanması için bizim yükümlülüklerimiz var. Vatandaşlarımızın ibadetlerini yapabilmeleri için, kültürel faaliyetlerini yapabilmeleri için belediyelerin yükümlülükleri var. Cemevi, cemevinin ihtiyaçlarının giderilmesi, cami, caminin ihtiyaçlarının giderilmesi, taziye evi gibi gibi… Buca Belediyesi olarak ilçemizdeki bütün camilerin, cemevlerinin temizliğini, bakımını, onarımını yapıyoruz. Biz toplumun tüm saç ayaklarına hizmet etmekle mükellefiz, sokak hayvanlarına, çocuklara, yaşlılara, öğrencilere, gençlere, engelli vatandaşlara hizmet etmekle, onların gereksinim duydukları hizmeti üretmekle mükellefiz. Bu hizmetleri sağlıklı ve yeter düzeyde üretebilmek için bir rapor, harita çıkartmak çok olumlu bir olay, Tuncay Özkan da böyle söyledi. Bunun aksini gündeme taşıyanların, Cumhuriyet Halk Partisi’ne zarar vermek isteyenlerin eylemi olarak düşünüyorum” diye konuştu.