Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ- Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, ilçedeki kentsel dönüşüm planlarında sona gelindiğini aktardı. Menderes Caddesi’nin kuzeyini oluşturan Seyhan, Çaldıran, Ufuk Mahallesi mahallelerini kapsayan planların bitmek üzere olduğunu, planların vatandaşta tam memnuniyet yaratacağını vurgulayan CHP’li Kılıç, Güney cephesi için de çalışmaların devam ettiğini belirtti. Çaldıran Mahallesi’nin aynı zamanda heyelan bölgesi olduğuna, vatandaşların güvenliği açısından bir an evvel bölgedeki kentsel dönüşümü tamamlamak istediğine dikkat çeken Kılıç, “Seyhan Mahallesi’nde kentsel dönüşüm çalışmalarımız bitme aşamasında, az kaldı. Yaklaşık 2-3 ay içinde sonuçlanacağını düşünüyorum. Çaldıran Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarımız ise çok hızlı devam ediyor. ‘Çaldıran Mahallesi’ dediğimiz bölge, Atatürk Maskının arka tarafında kalan bölge, burası aynı zamanda heyelan bölgesi. Bu bölgenin kentsel dönüşümü bizim için ciddi anlamda önemli. Çünkü burada yaşayan vatandaşlarımız heyelandan dolayı ciddi bir tehlike altında. Bu sebeple bu alanın kentsel dönüşümünün bir an evvel tamamlanmasını istiyorum. Şu an bu bölge için plan yapıyoruz, planlama süreci inşallah vatandaşta tam memnuniyetle sonuçlanacak. Bunun dışında Konak’ın Gültepe Planlarıyla örtüşen Ufuk Mahallesi planlarımız da var. Bu planlar da yakın bir sürede bitecek. Yani  Menderes Caddesi’nin kuzey cephesinin büyük çoğunluğu artık yeni bir plana kavuşmuş olacak. Güney Bölgesi için de çalışmalar yapıyoruz.” dedi. 

“ABDÜL BATUR, KENTSEL DÖNÜŞÜMDE DUAYEN”

Kentsel dönüşüm çalışmaları için Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ile istişarede bulunduklarını belirten Erhan Kılıç, “Kentsel dönüşüm çalışmaları, planlama çalışmaları gerçekten zor işler ve bir belediye başkanının kolay kolay elini taşın altına koymak istemeyeceği işler ama biz, elimizi taşın altına koyduk. Buca’nın büyük kısmının planlarını yapmaya çalışıyoruz. Tabi ki bir çırpıda bitmeyecek. Planlamaları yaparken meslek odalarımızın görüşleri de bizim için çok önemli. Kentsel dönüşüm alanında Konak Belediye Başkanımız Abdül Batur ile istişare ediyoruz. Abdül Başkan, kentsel dönüşümde duayenlerden bir tanesi. Kendisi belediye başkanlığında 4’üncü döneminde, kendisinin düşünceleri bizim için önemli. 1 sene içinde 500 hektar alanı planlamak çok büyük bir iş, geçmişten kaynaklı bir tecrübesi var. O tecrübeyi de hem bürokrasisine yansıtıyor hem de kentsel dönüşüm çalışmalarına” açıklamasında bulundu. 

“ÇEVİK BİR MEYDANI, ATATÜRK PARKI OLSUN”

Buca Belediye Meclisi’nde Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı meclis üyeleri arasında tartışmalara sebep olan, “Çevik Bir Meydanının ismi değişsin” polemiğinin hatırlatılması üzerine konuşan Kılıç, “Çevik Bir Meydanı’nın karşısında bir stat var. Burası eskiden tüm maçların oynandığı, Buca’nın efsanevi stadıydı. Ama artık şehrin göbeğinde kalmış, maç olduğunda bölge trafiği kaldıramayacak durumda hem de fiziki olarak da şu an Buca Sporu kaldırabilecek halde değil. En önemlisi de burası İmar planlarında park, yeşil alan olarak geçiyor. Biz burayı normal planlarda öngörüldüğü şekliyle park, meydan ve kentlinin nefes alabileceği bir bölge haline getirmek istiyoruz. Böyle bir yer yaratıldığında, Çevik Bir’in hemen yanı, aralarında sadece 1 yol geçiyor. Burası Çevik Bir Meydanı’nın olduğu bölgeyle birleşecek ve buranın aslında artık ismi de yeni yapılacak park veya meydanın yeni verilecek ismiyle anılmaya başlanılacak. Çevik Bir, 28 Şubat döneminin en önemli aktörlerinden biri olarak görülüyor. Bizler demokrasiye gönül vermiş, halkın oylarıyla gelmiş insanlarız. Halkın isteği ve demokrasiye karşı yapılmış her türlü müdahaleye karşı olduğumuzu zaten herkes biliyor. Biz bütün kentin isteyeceği projeler ve tabi bu projelerin yanında isimler olması gerektiğine inanıyoruz. Benim gönlümden geçen orada bir park ya da meydan olduğunda, ismi Atatürk Parkı, Meydanı olsun istiyorum. Bu stadı Bakanlıktan istedik, yazılı dilekçemiz içeride, henüz bir dönüş olmadı. Biz bu alanın bize verileceğini düşünüyoruz” dedi.

“KENTLİNİN ÇIKARLARI DOĞRULTUSUNDA HAREKET EDERİM”

 Buca’da yapılacak işlere bireysel olarak değil, kentlinin çıkarları doğrultusunda baktığını vurgulayan Kılıç, “Ben hiçbir konuya bireysel olarak bakmıyorum. Burada önemli olan vatandaşın bakış açısı, 28 Şubat’ta ne yapıldı, bunu tarihçiler tartışır. Biz yerel siyasetçiyiz. Ulusal düzeyde konular için milletvekilleri ve Genel Merkez yetkilileri var. Bizim bu tür konulara çok fazla karışmamız doğru değil. Bu işlerle çok uğraştığınız zaman kent için ayırmanız gereken enerjinizin bir kısmını ulusal konular için ayırmış olursunuz ve bu da sizden maksimum özverinizle, enerjinizle hizmet etmeniz gereken, edeceğinize inandığı için size oy vermiş halka haksızlık olur diye düşünüyorum. Benim tek düşüncem Buca. Ben Cumhuriyet Halk Partili bir belediye başkanıyım, partime 24 yıldır üyeyim. Ben burada kendi siyasi saiklerimi kentin çıkarları üzerinde tutamam. Tutmamam gerekir. Kentlinin çıkarları doğrultusunda, talepleri doğrultusunda hareket ederim. Bir belediye başkanı olarak 5393 Sayılı yasanın bana vermiş olduğu sorumluluk, yetki ve sınırları iyi bildiğimi düşünüyorum. Öyle bir siyaset, öyle bir belediye başkanlığı yapmaya çalışıyorum” diye konuştu.