GÜNDEME BAKIŞ – Geçtiğimiz salı günü İzmir’i vuran sel felaketi en çok Menderes'i etkiledi. Burada iki vatandaş sel sularına kapılarak hayatını kaybetti.

BÖYLESİ HİÇ GÖRÜLMEDİ

1971 yılında Menderes’te bir sel olayının yaşandığını ancak böylesinin ilk kez olduğunu anlatan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, “Menderes’teki orman yangınları doğayı tahrip etti. Yükseklerde ağaç kalmadı. Ağaç ve bitki örtüsü olmadığı için yağmur suları kolay bir şekilde derelere ulaştı. Sonucunda da dereler taştı. Ağaç kesimlerinden sonra kalan parçacıklar selle birlikte menfezleri tıkadı. Köprüler adeta patladı. Örneğin Balaban Göletimizin kapaklarını bu parçacıklar tıkamış. Zor da olsa açıldı ve gölün yüksekliği 50 santim azaldı” dedi.

İKİ CAN KAYBIMIZ VAR, HAYVANLAR DA TELEF OLDU

Selde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Başkan Kayalar, “Çok üzgünüz. Can kayıplarımız var. Çiftçimiz küçük ve büyükbaş hayvanları da sele kapılıp telef oldu. Sadece bir kişinin 60 küçükbaş, 30 büyükbaş hayvanı kilometrelerce uzakta bulunmuş. Selin boyutunu düşünün! Tarım arazileri de sular altında kaldı. Büyükşehir Belediyemiz tüm gücüyle arkamızda. Köprülerin önemli bir bölümü değiştirilecek” diye konuştu.