Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – Menemen Belediyesi Meclisi’nde gerçekleşen başkanvekilliği seçimini kurayla kazanan CHP’li Deniz Karakurt, koltuğa oturur oturmaz belediyenin sıkıntılarını çözmek için harekete geçti. Şu anda belediyenin fotoğrafını çektiğini ve tüm birimlerden brifing aldığını vurgulayan Karakurt, zaman kaybetmeye tahammüllerinin olmadığını söyledi.

ZEYTİNYAĞI FABRİKASINDAKİ MALLARI GERİ ALIYOR
Menemen Belediyesi’ne ait ve ilçeye yakın zamanda yeniden kazandırılan Emiralem Kontinü Zeytinyağı Fabrikası’nda bir firmanın alacaklarına karşı haczettiği makineleri geri almak için harekete geçtiklerini belirten Başkanvekili Karakurt, “Mallarımızı geri alıyoruz. Bugün işlem tamamlanacak. Fabrika yeniden çalışacak” dedi.

MAAŞLARI ÖDEMEK…
Belediye çalışanlarının maaşlarını ödenmesi için yoğun bir uğraş verdiğini ifade eden Karakurt, “Bir diğer önceliğimiz de çalışanların maaşlarını alabilmesi…Bu konuda bazı sıkıntılar var. Maaşları ödeyeceğiz” dedi.

İÇİ BOŞ BİR İTİRAZ
AK Parti’nin kura çekimine itiraz etmesiyle ilgili ise Karakurt, “Her şey yasaya uygun bir şekilde yapıldı. İçi boş bir itiraz gerçekleştirdi. AKP bunu hep yapıyor. Ama buradan onlara bir şey çıkmaz” dedi.