Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ – Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, ‘örgüt ve belediye arasında çatışma va’r iddialarını değerlendirdi.  CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Cemil Balyeli ile kardeş gibi olduklarını belirten Karakayalı, “Bu iddiaları çok komik buluyorum. Örgütsüz bir belediye asla düşünmüyorum. Örgütün işin farklıdır, belediye kamudur, belediye başkanının işi farklıdır. Ben kamu adına iş yapıyorum. Ben belediyeyi holding gibi yönetemem ki, onlar siyaset yapıyorlar. Onlar siyasetini yapsınlar ben de belediyeyi yöneteyim, biz zaten bu konuda anlaşıyoruz. Örgüt ve belediye arasında sıkıntı olduğunu söyleyenler yalan söylüyorlar, benim ilçe başkanım Ahmet Cemil Balyeli ile bir sorunum yok, kardeş gibiyiz, beraberiz, anlaşmazlık yapmıyoruz.  Örgüt, belediyemizin çalışmalarını elinden geldiği kadar anlatıyor. Köy, kahve toplantıları yapıyorlar, halkla beraber oluyorlar. Biraz daha anlatmaları, biraz daha fazla çalışmaları gerekiyor mu gerekiyor. Hiçbir zaman bizim aramızda ayrıcalık gayrıcalık olmuyor. Örgütüm olmasa ben belediye başkanı olamam. Öyle kızıyorum bazılarına ki; ben şunu yaparım, ben bunu yaparım diyorlar, yok öyle bir şey, partin, örgütün olmadan, bağımsız aday olsan hiçbir şey yapamazsın” dedi.  

“KEMALPAŞA ARTIK CHP’NİN KALESİDİR” 

CHP’nin bir daha Kemalpaşa’da seçim kaybetmeyeceğini kaydeden Karakayalı, “Cumhuriyet Halk Partisi 100 yıllık bir çınardır, nice partiler geldi geçti, Cumhuriyet Halk Partisi dimdik ayaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi beni buraya getirdi, ben burada siyasete başladım, burada bırakacağım, hayatım boyunca da Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir neferi olarak çalışacağım. Örgütlerimiz de bu sürecin parçasıdır. Mahalleden başlar ilçeye, ile, genel merkeze gider. Böyle bir sıra vardır, biz de bu sürecin parçasıyız. Belediye başkanı belirlenirken onlarca anket yapılıyor, halka soruluyor, partinin ileri gelenlerine soruluyor, sonra örgüt ‘Evet’ diyor. Benim en küçük biriminden en büyük birimine kadar örgüte karşı bir saygısızlığım olamaz. Kişilerle kendimi asla karşılaştırmam. Cumhuriyet Halk Partisi Kemalpaşa’da kalıcı oldu. 2024 seçimlerinden sonra ne olursa olsun ilçemizde tartışma konusu olmayacaktır, bundan sonra kalemizdir” ifadelerini kullandı.  

“TASARRUF GENELGESİ BİZİ ENGELLİYOR” 

Cumhurbaşkanlığı tasarruf genelgesinin, belediyelerin yapacağı yatırımların önünde engel teşkil ettiğini savunan Rıdvan Karakayalı, “Cumhurbaşkanımızın tasarruf genelgesi bize engelleme oluyor. Mesela ben otobüs alacaktım, aslında turizm amaçlı kullanacaktım ama genelgeye takıldı. İhale yapacaksınız, anaokulu açacağım, açamadım. Gençlik eğitim merkezi yapacaktım, son aşamaya geldi, ihale yapamadım. Bunları yapmak için Bakanlıktan izin alacağım, uzun sürüyor bir de. İzin almaya gideceğim, arkadaşlar bana yardımcı olun diyeceğim, inşallah yardımcı olurlar” açıklamasında bulundu.  

“DELEGE SİSTEMİ DEĞİŞMELİ” 

Parti içi çekişmelerin aşırıya gitmesinin partiye zarar verdiğini kaydeden Karakayalı, “Demokrat bir ülkede demokratik usulde yaşıyoruz. Tabi parti içindeki mücadele olacaktır. Çok aşırıları zarar veriyor, hizipleşmeler zarar veriyor. Aslında benim düşünce delege ve üye sisteminin tamamen değiştirilmesi. Üyelerin eğitimden geçmesi, aidat ödemesi, kademe yükselmesi olması gerekiyor. Kimse üst taraftan damdan inmiş gibi gelmemeli. Partinin bir geleneği olmalı, az olsun ama düzgün olsun istiyorum. Mesela 3 bin delege var bizde, 600 tane gerçek üye, eğitimini almış, parti bilinci oluşmuş, yakın geçmişi bilen, parti sistemlerine hakim insanlar olması partiye çok büyük yarar verir diye düşünüyorum. Adayların da buralardan seçilmesinde yarar var diye düşünüyorum” dedi.  

“ÜLKEYİ YÖNETMEYE TALİBİZ” 

“Cumhurbaşkanı adayı kim olmalı” sorusunu yanıtlayan Rıdvan Karakayalı, “Millet İttifakı var. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Bunu herkes iyi dinlesin, bizim İttifakımız boş durmuyor, hepsi her gün her safhada görüşmeler yapıyor. Biz ülkeyi yönetmeye talibiz. Ben Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda Millet İttifakından çıkacak karara destek veriyorum. Bizim parti büyüklerimiz toplanacak ve bir aday çıkaracaklar. Biz de var gücümüzle onu destekleyeceğiz. Millet İttifakından çıkan kişi gönlümden çıkan adaydır” diye konuştu.  

''BİR DÖNEM DAHA VARIM” 

Kemalpaşa Belediye Başkanı Karakayalı, önümüzdeki yerel seçimlerde tekrar aday olacağını açıklayarak, “Bir dönem daha varım. Pandemiden dolayı kaybettiğim 1.5 yılımı da oradan kapatacağım. Ben 2 dönem üst üste olsaydım üçüncü dönem olmayacaktım. İçimde uhde kaldı, 2 dönem üst üste olup, projelerimi tamamlayıp, üçüncü dönem eyvallah deme düşüncesindeyim. Bir sonraki dönemin projelerimi tamamlama dönemim olacak zaten. Hep birlikte bu işi götüreceğiz” ifadelerini kullandı.  

“BİZE GÜVENİN” 

Kemalpaşalılara seslenen Karakayalı, “Ben tek başıma bir şey yapamam. Belediye Başkanları tek başına bir şey yapamaz. Ekibimizle birlikte, 5 tane başkan yardımcımızla, örgütümüz, gençlik ve kadın kollarımızla, bizi destekleyenlerle omuz omuza verip, Kemalpaşa’mızı daha yaşanabilir hale getirmek, üreticimizin cebine biraz daha fazla para koymak, sosyal belediyeciliği geliştirmek, gençlerimize biraz daha önem vermek, eğitimde, sporda yardımcı olmak, parklarımızı geliştirmek hedeflerimizdir. Bunları ekip olarak gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bize güvensinler, biz kötü bir şey yapmıyoruz. Kul hakkı yemiyoruz, halkın parasını çarçur etmiyoruz, elimizden geldiği kadar insanlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Müthiş bir ekonomik sıkıntı var, bunu da elbirliğiyle atlatacağız” açıklamasında bulundu.