Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ- Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Gündeme Bakış’a açıklamalarda bulundu. Karakayalı, hayata geçirilen projelerini ve hedefleri anlattı.  

2009’DAN BERİ ÜNİVERSİTESİ BURAYA GETİRMEK İSTİYORUM 

“Dört büyük projemizi vardı” diyen Karakayalı, “2009’dan beri buraya üniversiteyi getirmekle uğraşıyorum. Ama yüksek okul olur, ama fakülte olur ama rektörlük olur… Bunu iyi bir anlaşma ile çözdük. Pandemi nedeniyle eğitim öğretime başlayamadık. Ulucak’ta üniversiteye tahsis ettiğimiz binanın yüzde 90’ını bitirdik. Önümüzdeki sezona teslim ederiz” diye konuştu.  

MEYVE KURUTMA TESİSİ

Kemalpaşa’da üretimin önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden Karakayalı, meyve kurutma ve işletme tesisini kurmak hedefi olduğunu söyledi. Karakayalı, “Kemalpaşa sanayi ve tarım memleketidir. Buradaki hedefimiz çiftçilerimizin ürünlerini örgütlü olarak ürünlerini satmasıdır. Ürünleri sanayileştirmek ve dünya pazarına satmayı hedefliyoruz” dedi.  

TESİS İÇİN EN DOĞRU YER ORASI

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan tarafından işletmenin kurulacağı alanla olumsuz görüş bildirdiği fakat yazışmaların devam ettiğini  Karakayalı, “Meyve işletme tesisini hayata geçirmeyi çok istiyoruz. Bu yaşanan aksaklıkların bir an önce çözülmesi gerekiyor. Bakanlık tesisin yapılacağı yerle neden göstererek başvurumuzu kabul etmedi. Biz de yeni bir yazı göndererek kendimizi ifade ettik. Bu alanı en doğru yer olduğunu, bölgeye kazanımları yönünde görüşlerimizi berttik.  Şimdi bekliyoruz. İnşallah kısa bir sürede bu sorun çözülür biz de çalışmamıza başlarız” dedi.  

EĞİTİM MERKEZİNİ ALTI AY İÇERİSİNDE YAPIP ÇIKARIZ

Karakayalı konuşmasını şu şekilde sürdü:

“Eğitim’de eşitlik fırsatını yakalamamız gerekiyor. Parası olan, dershaneye gidiyor, olmayan gidemiyor. Haziran’da aynı sorularla sınava giriyor. Bizim hayata geçireceğimiz bu projeyle ilçemizdeki çocuklarımız aynı fırsatı yakalayabilecek. Burada sadece dershane olmayacak. Bir sosyal donatı olacak. Çocuklarımız birçok sosyal aktiviteyi bu alanda gerçekleştirebilecek. İlk ihalesinde muamman bedelin üstüne çıkmıştı. İkinci ihaleye çıktık. İhalenin ardından altı ay içerisinde yapıp çıkacağız.” 

İHALEYE HAZIRLANIYOR 

Hafif raylı sistemin Kemalpaşa ile İzmir arasında hayata geçirilmesi halinde kent için önemli bir kazanım sağlanacağını ifade eden Karakayalı, “Geçtiğimiz günlerde ilçemiz için önemli bir gelişme yaşandı. Kemalpaşa’ya raylı sistem projesini çalışmalar başlayacak. Büyük bir ihtimalle Buca ihalesinin ardından Kemalpaşa için harekete geçilecek. Biz hep söylüyoruz. Kemalpaşa İzmir’in Doğu’ya açılan kapısıdır. Birçok ilden gelen vatandaş İzmir’e geçmek için Kemalpaşa’dan geçmesi gerekiyor. Kemalpaşa’da iki tane organize sanayi bölgesi veriyor. Burada önümüzdeki 4 yıllık süreçte 60-70 bin işçi çalışacak. Zaten ilçemizin nüfusu 110 bin civarında… Bir diğer konu ise Manisa’ya bağlı 3-4 ilçe Kemalpaşa’ya gelirler. Manisa’da değil, tüm ticari ilişkiler İzmir’de yürütüyorlar. Böylelikle Kemalpaşa’ya trafik oluşturmadan tasarruf ederek burada yaşayan insanlar İzmir’e aktarma yapabiliriz. 28 kilometrelik bir alandan bahsediyoruz. Güzergah olarak da düz bir arazi. Kemalpaşa çok büyük bir potansiyeli olan bir ilçe. Burada da haraketlilik çok fazla. Önemli büyük bir katkı sağlayacak” diye konuştu.  

KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLMAYA ÇALIŞIYORUZ

Küçük esnaftan ürün alıp, ihtiyaç sahiplerine ücretsiz bir şekilde ulaştırdıklarını kaydeden Karakayalı, “Ülkede olduğu gibi Kemalpaşa esnafı da zor durumda. Kemalpaşa’yı gezin en az 10 tane kahvehane ve kafeterya gibi işletmelerde satılık yazısı görürsünüz. Bir de bazı işletmeler açık, bazıları kapalı, bu da bir çelişki yaratıyor. Esnaf bunu hep dile getiriyor. Esnafa verilecek destekle birlikte tam kapanmanın olması daha iyi olacağı kanaatindeyim. Biz de bu süreçte gücümüz yettiği kadarıyla esnafa yardım etmeye çalıştık. Şuan 600 ihtiyaç sahibi vatandaşımıza yemek dağıtıyoruz. Ramazan ayında beri yaklaşık 20 bin gıda kolisi dağıttık. Bunları yaparken de mahalle arasındaki bakkallardan yani bu süreçte desteğe ihtiyaç olan küçük işletmelerden ürünleri alıyoruz. Hem bakkal alışveriş yapıyor hem de vatandaşımıza ürün geliyor. Büyük marketlerden ürün almıyoruz. Kemalpaşa esnafı kazanıyor. Vatandaşımızın yatağa aç girmemesi için çalışıyoruz. Yeri geliyor nakdi yardım yapıyoruz. Kimsesizin kimsesi olmaya çalışıyoruz” dedi. 

MÜDÜR ATAMAMA KARIŞMA 

Karakayalı Meclis’te uyumunu ise şu sözlerle ifade etti:

“Meclis’te ilk zamanlardaki sorunları aşmaya başladık. Cumhur İttifakı’nın meclis üyeleri artık daha ılımlı davranıyorlar ve böylece Kemalpaşa’mıza katı koyuyorlar. Kemalpaşa için çalışılması gerekiyor. Ben burada müdür atayacağım ya da müdürlük açacağıma karışma, bırak. Buna karışman etik de değil. Belediye başkanı çalışma arkadaşlarımı seçmesi lazım ki iyi işler ortaya koyması gerekiyor. İşte bunu görülmesi gerekiyor. Bizim bunları aşmamız gerekiyor. Şimdilik her şey iyi gidiyor inşallah böyle de devam eder.” 

2024’TE BELLİ OLACAK

Muhalefetin ilçede yatırım yapılmıyor eleştirilerine yanıt veren Başkan Karakayalı, “Muhalefet her zaman muhalefetliğini yapacak. Kente ne yapılıp, ne yapılmadığını 2014 yerel seçimlerinde belli olacak. Muhalefetteki arkadaşları buradan davet ediyorum. Gelin, birlikte esnafı gezelim. Ben binaya yatırım değil, insana yatırım yapıyorum. Bunları tek tek saymayacağım ama herkes bu yatırımları görüyor zaten diye konuştu. 

OH, BU İŞİ BAŞARDIM DİYECEĞİM 

 Karakayalı, “Kemalpaşa’da üniversite açılıp, öğrenciler ders yapmaya başladığında 'oh, ben bu işi başardım' diyeceğim. 12 yıldan beri bunun için çalışıyorum. O öğrencileri kapıdan girerken görmek istiyorum. Zeytinyağı yağ üretmeye başladığında, gençlik merkezinde öğrenciler ders başı yaptığında, ben bu işi başardım diyeceğim. Bu projelerin bazılarının ihalesi yapıldı bazılarında önemli yol kat edildi” dedi. 

UYUM İÇERİSİNDE ÇALIŞIYORUZ

Kemalpaşa İlçe örgütüyle ile uyumlu bir çalışma yürüttüklerini kaydeden Karakayalı, “Ben buradan Kemalpaşa Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanım Ahmet Cemil Balyeli’ye teşekkür ediyorum. Çok uyumlu çalışıyoruz. Sağ olsun, bir durum olduğunda birebir iletişime girip, birlikte çözüm üretiyoruz” diye konuştu. 

SANAYİ SİTELERİ KEMALPAŞA’YA TAŞINMASI…

İzmir’deki sanayi sitelerinin Kemalpaşa’ya taşınmasıyla ilgili ise Karakayalı, “İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Özgener ile sanayi sitelerinin taşınması yönünde görüşmemiz oldu. Kendisinin Kemalpaşa’da böyle bir projenin olması gerektiğini düşündüğünü söyledi. Biz de lojistik köyde kendisine uygun alanları gösterdik. İzmir’de her gün büyüyen, nüfusu artan bir şehir. Kent içerisinde bir sıkışıklık var. Böyle bir projenin olması önemli bir kazanım olabilir” dedi.