Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’den CHP’ye geçen Kemalpaşa Belediyesi işten çıkarmalarla gündeme geldi. 2009-2014 yılları arasında da Kemalpaşa Belediye Başkanlığı yapan Rıdvan Karakayalı, ilginç bir kararın altına imza attı. Karakayalı, 31 Mart’tan bizzat kendisinin işe aldığı 11 personeli çalışmadığı için işten çıkardı.

ÇALIŞMIYORSA GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAM!
“Belediye yatma yeri değildir. Hizmet yeridir. Halk hizmet bekliyor” diyen Karkayalı şunları söyledi:
“Verim alamadığımız personelle özel bir anlaşma yapıyoruz. Yeni bir hakem heyeti denetimin doğrultusunda işlem yapıyoruz. Biz bunu yapıyoruz ama bir önceki dönemde benim işe aldığım 280 personeli bir telefonla işten çıkardılar. Biz iş verimine bakıyoruz. Benim ilk çıkardığım insanlar belediyeye siyasi amaçlarla gelmiş insanlardı. Onlarla da oturduk konuştuk. Bazıları da bizimle çalışmak istemediklerini söylediler. Örneğin, ben göreve geldiğimde aldığım 11 kişiyi verimsiz oldukları için işten çıkardım. Al kardeşim iş, diyoruz ama çalışmıyorlar. Doğru olan da budur. Kimsenin gözünün yaşına bakmam. Kim nerede görev yapıyorsa hakkıyla yapacaktır. A parti B parti bakmam işi ehline veririm. O şekilde yapacaksa, yapmıyorsa benimle çalışma imkanı yoktur”

İŞSİZLİK SORUNUNU ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORUZ
İlçede büyük bir sorun olan işsizliği azaltmak için çalışma sürdürdüğünü kaydeden Başkan Karakayalı, “Biz buraya belediye başkanlığı yapmaya geldik. Her şeyi bir tarafa bıraktık. Her belediye başkanı hizmet yapmak ister. Ama iyi, ama kötü, ama uygun, ama değil, ama halka yakınlık, ama uzaklık, ama halkın dokunabileceği yatırımlar…  Bundan sonra, mutlaka ve mutlaka bizim kendi önümüze bakmamız gerekiyor. Her şeyi bırakıp Kemalpaşa’yı nasıl geliştiririm, dar gelirli insanlara nasıl yardımcı olabilirim, dar gelirli insanların çocuklarına nasıl bir eğitim veririmi düşünmemiz gerekiyor. Seçimden önce bana projelerin nelerdir diye sordular, benim projem önce insandır. Ülkemizde müthiş bir ekonomik kriz var. İşsizlik hat safhaya ulaşmış durumda. Bana gelen özgeçmiş sayısı 3 bin 500 oldu. Küçük bir ilçede 3 bin 500 kişi benden iş istiyor. Çok ciddi bir sorun bu. Aslında bu Türkiye’nin sorunu… Ben bunları nasıl eritebilirim, ona bakıyorum. 2009-2014 döneminde Kemalpaşa Belediye Başkanlığı yaptım. O dönemde bu kadar ciddi sıkıntılar yoktu. Belediye bünyesinde bir ekip kurduk. Bu ekip, fabrikaların eleman ihtiyaçlarını tespit ediyor.  Bize gelen talep doğrultusunda işsiz vatandaşlarımızı fabrikalara görüp işverenle görüştürüyorlar. Şimdiye kadar bu uygulamayla yaklaşık 100 kişi işe soktuk. İşimiz bu. Yoksa belediyenin rutin görevleri çöp toplamak, park, bahçe yol yapmak var. Önemli olan diğer konularda proje üretmek” diye konuştu.